Робота не ̶к̶о̶р̶о̶в̶а̶ вовк: як відпочивають тваринники

8 серпня відзначають День працівників ветеринарної медицини. Вітаємо наших тваринників з професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я, успіхів у професійній діяльності та завжди знаходити час на сім’ю та відпочинок. 

А як проводять своє дозвілля, чи мають хобі та де люблять відпочивати представники тваринницького напряму — дізналася AgroRobota.com.ua.

zolotar_1.jpg (141 KB)

Володимир Золотар, керівник відділу з розвитку тваринництва А.G.R. Group під керівництвом Місака Хідіряна, що найважче знайти час для відпочинку влітку. Адже для тваринників це найважчий сезон: треба заготовити корм на весь рік і не можна гаяти часу. 

«Але я людина організована і дуже ціную свою сім’ю, тому намагаюся завжди знаходити час на родину. Якщо це святкові події, то організовую так роботу, щоб встигнути скрізь. Або ж на допомогу приходять колеги і я кладу на них свої обов’язки», — розказав Володимир Золотар.

Відпустку  Володимир Золотар бере взимку і полюбляє проводити її в Єгипті, або ж на Західній Україні. 

«Взимку там не дуже жарко. Люблю відпочинок, коли можна зміцнити здоров’я і ще раз зануритися в літо. Також люблю їздити на відпочинок на Західну Україну», — додав Володимир Золотар.

Також він професійно займається більярдом і щотижня з друзями бере участь у турнірах. А ще з колегами грає у настільний теніс. Тому, коли є вільний час, Володимир Золотар присвячує його спорту.

Читати також: Завдання A.G.R. Group — дати людям можливість розвиватися в унісон зі своїм бізнесом

travetskyi.jpg (260 KB)

Експерт з ефективного управління тваринництвом Михайло Травецький запевняє, що спочатку потрібно розібратися в тому, що ж таке «робота»? На сьогодні його життя — це і є робота.

«Я роблю те, що я хочу, як я хочу і найосновніше — я розумію, для чого я це роблю. Наразі я розвиваю сімейний бізнес і сім’я завжди поряд, кожний виконує певну функцію. 3-5 років тому я би сказав, що на роботі проводжу більшу частину часу і сім’я в мене тільки на вихідних. А зараз я сам собі формую тайм-менеджмент і налагоджую всі процеси», — поділився Михайло Травецький.

У майбутньому діти Михайла Олександровича також хочуть поєднати своє життя з агро. Старша донька вже навчається на ветеринарному факультеті та працює лікарем у ветеринарній клініці. Середня донька та молодший син ще визначаються, але їм також цікаве аграрне життя.

«Всі, хто працює в агро чи поруч з тваринами, найближче знаходяться до джерела харчового ланцюга. Тому, щоб не сталося в країні чи світі — люди завжди будуть хотіти їсти чи пити. І коли ви працюєте на землі, чи з тваринами чи виробляєте власну продукцію, то це велика честь і немає в цьому нічого зухвалого. І я вважаю, що кожен батько має надихати своїм прикладом дітей», — пояснив Михайло Травецький.

Від емоційного напруження Михайло Травецький відпочиває, коли працює на фермі зі своїми коровами.

«Мені подобається доїти корів, годувати і поїти теляток, наводити лад у стійлах та загоні, прибирати подвір’я, виготовляти молочну продукцію. Тобто, бути поряд з природою, таким чином я заряджаюсь позитивною енергією», — пояснив Михайло Травецький.

Не дивно, що переключитися з роботи Михайло Олександрович може тільки на роботу, адже, певною мірою це і є його дозвілля та хобі. Він працює з тваринами та лікує їх, знімає та веде блог, консультує людей по веденню тваринництва, займається спортом.

«Щаслива людина та, яка може поєднати роботу та хобі з сенсом свого життя», — заявив Михайло Травецький.

Читати також: Михайло Травецький: Самородків, які прагнуть бути ветеринарами, — одиниці

pryvedenets_2.jpg (513 KB)

Андрій Приведенець, заступник головного лікаря ветеринарної медицини ПрАТ «Миронівська птахофабрика»вирішив, що стане ветлікарем уже в 7-му класі. Його мама також закінчила ветеринарний технікум, тому ця робота захопила його з дитинства.

У його підрозділі працює близько 50 працівників. 6 днів на тиждень проводиться вакцинація птахів, тому робота кипити практично щодня, змінюються лише бригади. Вакцинацію проводять з 8 ранку і закінчуємо після обіду. А влітку починають о 3 годині ночі і закінчують близько 9 ранку. Андрій Приведенець наголошує, що головна задача ветлікарів зберегти поголів'я. Для цього необхідно слідкувати, щоб птиця була здоровою, добре росла, давала хороші показники, відповідно, щоб підприємство мало прибуток.

Щоб працювати на «Миронівській птахофабриці» йому довелося переїздити з Волині. Але тепер його відпочинок пов'язаний вже з Черкащиною.

«Дуже полюбили тутешні місця, вихідні часто проводимо на природі. У Каневі є багато красивих місць, тут інша природа, аніж на Волині. Я був здивований і приємно вражений тільки-но приїхав сюди. З сім'єю часто також їздимо на екскурсії Черкащиною і загалом центральною Україною — тут багато чудових місць!», — поділився Андрій Приведенець.

Читати також: Люди МХП: Андрій Приведенець

novyk_1.jpg (60 KB)

Наталія Новик, засновниця ферми сім'ї Наталії та Цезари Новик, поділилася, що її робочий день починається і закінчується завжди з одного і того ж, а саме — обходу. Насамперед слід перевірити, чи всі тварини в порядку, а потім випустити, загнати, погодувати їх. Тільки після цього можна випити ранкову каву і насолодитися красою, яка оточує навколо. 

«Силу і мотивацію рухатися вперед мені дають тварини. Я завжди відчуваю віддачу, любов і їхню довіру. Немає нічого приємнішого, ніж спостерігати за тим, як до тебе біжить овечка, яку ти з перших днів годувала кожні 3 години аж до 3-х місяців. Або козеня засинає у тебе прямо на руках», — розповіла Наталія Новик.

Також жінка обожнює подорожувати, писати вірші, читати книги, вести свій блог, а також ютуб-канал.

Читати також: Наталія Новик: Мрію створити агротуристичний комплекс у стилі Giraffe Manor

Нові вакансії

ТОВ "НОВААГРО УКРАЇНА", Харків
Договірна
FERM, Київ
35 000 грн
CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна