Сергій Островий: Старанність і бажання вчитися — це запорука успіху у будь-якій роботі

Сергій Островий обіймає посаду інженера з автоматизованих систем керування виробництвом «Вінницької птахофабрики». Він прийшов працювати у агрохолдинг одразу після навчання і наразі стверджує, що справжній кайф від роботи почав отримувати, коли став інженером.

Як вдалося розкрити потенціал, реалізувати свою ініціативу в «Банку ідей» та постійно розвиватися — у свіжому випуску «Люди МХП».

Читати також: «Сергій Островий: Справжній кайф від роботи почав отримувати, коли став інженером»

ostrovyi.jpg (86 KB)

Сергій Островий має ступінь спеціаліста з якості стандартизації сертифікації обладнання і ступінь бакалавра з електрифікації сільського господарства. Після закінчення 9 класу школи навчався у технікумі в Ладижині, а потім продовжив здобувати освіту у Львівському національному аграрному університеті. 

Практично відразу після отримання диплома у 2012 році Сергій Островий прийшов працювати в МХП. Спочатку обіймав посаду слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів. Саме в цей час запускали переробний комплекс і хлопець бачив перші зупинки, труднощі, намагався взяти для себе з цього уроки. А ще на завод приїздило багато іноземців представників виробників обладнання. Вони монтували і здавали в роботу устаткування. 

«Дуже цікаво і приємно було у них вчитися, розширювати свій світогляд. Це також допомогло мені підтягнути технічну англійську мову, що дуже важливо, адже майже вся якісна профільна література на англійській», — поділився Сергій Островий.

ostrovyi_4.jpg (86 KB)

Наразі Сергій Островий обіймає посаду інженера у його обов’язки входить не лише ремонт обладнання, а й його модернізація та робота на попередження аварій. 

«Моє завдання не просто прийти і відремонтувати те, що зламалося, а вчасно запланувати ремонти так, щоб аварій траплялося якнайменше. Звичайно, на виробництві поломки будуть, але ми працюємо, щоб звести їх до мінімуму. Ми, як інженерно-технічний персонал, навчаємо роботі з обладнанням своїх підлеглих — слюсарів контрольно-вимірювальних приладів автоматики», — пояснив Сергій Островий.

Читати також: Важливо бути поряд зі своєю командою, підтримати і заспокоїти людей — Косюк

ostrovyi_5.jpg (63 KB)

Сергій Островий брав участь у програмі агрохолдингу «Банк ідей». Він запропонував замінити індуктивні датчики на оптичні. Виконати це було доволі не просто, оскільки датчики пов'язані з програмним забезпечення від певної компанії і доступу до нього компанія не давала. Але Сергій Островий запропонував спосіб обійти цю програму.

«Мені пощастило з колективом. Працюємо пліч-о-пліч і командно. В людях намагаємось побачити не колір диплому, а рівень знань. Я особисто оцінюю людей за жагою до роботи, за тим, як горять очі і як людина ставиться до роботи. Чимало закордонних компаній такі риси вважають пріоритетними при прийомі на роботу. Старанність і бажання вчитися — це запорука успіху у будь-якій роботі», — додав Сергій Островий.

За його словами, в МХП є всі можливості, щоб розкрити потенціал працівника: тренінги, спілкування з іноземцями, навчання, хакатони, нестандартні задачі.

ostrovyi_1.jpg (75 KB)

Свій позаробочий час Сергій Островий присвячує родині: дружині та трирічному сину. Влітку їздять подорожувати Україною. 

«Я зараз щасливий, мрію таким і залишатися. Вважаю, що ніколи не варто зупинятися, бо стояння на місці сьогодні — це по суті регрес. Дуже стрімко все змінюється, багато знань втрачають актуальність, а натомість з'являються нові. Аби розвиватися і досягати нових вершин людям також потрібно змінюватися», — резюмував Сергій Островий.

Нові вакансії

ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна
HR Business Connection , Київ
Договірна
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), Київ
Договірна