Сузова Ганна: Технолог — це творча професія, яка полягає у створенні високоякісного продукту

Ганна Сузова мріяла стати вчителем і після школи вступила до педагогічного училища. Проте, коли на другому курсі потрапила на практику, прийняла рішення змінити професію. Невеличкий спойлер: зараз Ганна Сузова працює головною технологинею МХП. Як вдалося опанувати інший напрямок — у свіжому випуску «Люди МХП».

Читати також: «Ганна Сузова: Я завжди до себе дуже вимоглива»

syzova.jpg (87 KB)

Батько Ганни Сузової (за фахом ветеринарний лікар) порадив вступати у Василівський аграрний технікум на факультет ветеринарно-санітарної експертизи. Дівчина навчання закінчила технікум на відмінно і пішла працювати лаборантом ветеринарно-санітарної експертизи на Центральний ринок у Запоріжжі. Потім вирішила здобути вищу освіту на заочному відділенні і вступала у Харківську зооветеринарну академію на інженера-технолога м'ясопереробної промисловості. 

Кар’єра у МХП почалася у 2013 році з посади помічниці головного технолога. Спершу було важко, але жінка багато працювала і наполегливо вивчала нові процеси виробництва. 

«Коли я вперше потрапила на ознайомлення з виробничими процесами, то була дуже вражена масштабами! Малювала схеми розташування цехів, щоб зорієнтуватися на фабриці та проходила за добу не один кілометр площі підприємства, так як мені потрібно було все це повністю вивчити», — поділилася Ганна Сузова.

syzova_2.jpg (70 KB)

Через півроку після звільнилася головна технологиня переробного комплексу. У Ганни Сузової з'явився керівник. Але через півтора року і він звільнився з посади. Керівництво зважило все і запропонувало очолити технологічний відділ фабрики.

«Стати головною технологинею всього МХП мені запропонували після трагічної загибелі в автокатастрофі тодішньої очільниці технологів холдингу. Але завдяки співпраці з найкращими спеціалістами я накопичила досвід та знання і тому з натхненням прийняла таку пропозицію. З 2019 року і до сьогодні я перебуваю на цій посаді», — пояснила Ганна Сузова.

syzova_5.jpg (69 KB)

За її словами, створення продукту — це симбіоз різних процесів, в яких беруть участь багато відділів компанії та навіть департаментів. Колектив Ганни Сузової дружній і енергійний. Колеги проактивні, і не бояться відповідальності. Запропонувати ідею створення нового продукту у нас може будь-який працівник. Для цього достатньо звернутися до фахівців відділу розвитку продуктів або викласти свій задум у «Банк ідей». 

«Технолог — це творча професія, основний зміст якої полягає у створенні високоякісного продукту. На перший погляд здається, що ти досить обмежений, так як у тебе є лише звичайна курочка. Але завдяки постійному пошуку чогось нового на просторах інтернету, при відвідуванні закордонних підприємств й міжнародних виставок досягнень харчової промисловості, розумієш багатогранність цієї сировини, і вже стає не так складно створити цікавий, смачний продукт, який буде продаватися серед кращих товарів внутрішнього ринку та у багатьох країнах світу», — пояснила Ганна Сузова.

syzova_3.jpg (57 KB)

Хобі Гани Сузової — подорожувати разом із сім'єю. Причому родина любить робити це по-різному: і пішки, і автомобілем, і літаком. Віднедавна жінка вподобала ще один вид транспорту — мотоцикл. Але поки що у якості пасажирки. Але у планах — опанувати мистецтво керуванням двоколісним транспортом та обов'язково відвідати найгарнішу у світі трасу Трансфагараш, що знаходиться у Румунії. 

«Одне з найбільших побажань — щоб компанія МХП стала найкращою у світі! Ми вже маємо чимало досвіду, нам постійно відкриваються нові способи розвитку, нові методи постановки цілей та їх досягнень, ми відкриті до всього нового та завжди готові самі бути джерелом інновацій. Наша згуртованість та любов до всього, що ми робимо, допомагає рухатися вперед та невпинно просуватися до світових лідерів галузі. Наша компанія вже досягла надзвичайно високого рівня і я знаю, що ми можемо ще краще», — резюмувала Ганна Сузова.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна