Іван Косюк запускає проєкт для інвестування IT-сфери в комерційну нерухомість

Іван Косюк (син Юрія Косюка, власника МХП), спільно з юридичною компанією Juscutum та «РК Девелопмент» запускають проєкт для спільного інвестування IT-сфери в комерційну нерухомість.

Про це пише dev.ua.

Повідомляється, що Іван Косюк займається розробкою інструменту для IT, завдяки якому можна буде вкладати заощадження почитаючи з $500 та отримувати з цього прибуток. Проєкт буде зосереджений на нерухомості.

«У світі багато прикладів, коли об'єкти підіймаються на принципах співінвестування. Я вирішив спробувати зробити щось подібне в Україні із сумою стартової інвестиції від $500», — каже Іван Косюк.

За його словами, завдяки цьому проєкту ринок нерухомості може вийти з тіні, а забудовники отримають доступ до нового капіталу. Він каже, що для держави це теж вигідно, адже зменшиться оборот ринку готівки.

За словами Івана Косюка, об'єкти для вкладень оформлюються на корпоративний інвестфонд (КІФ), і люди вже почали купувати акції.

«Ці акції є цінними паперами, на торгівлю ними обмежень не буде. Цільова прибутковість об'єкта за останні два роки становила 11% на рік у вигляді оренди (при завантаженості 95% -100%), капіталізація зростала на 10% за рік. Що обганяє квартири, які дають 7% і 7% відповідно. Сюди вже включені операційні витрати», — акцентує він.

За його словами, партнери хочуть перетворити ринок нерухомості в повноцінну біржу, де в перспективі торгуватимуться такі акції об'єктів по всій Україні.

Зазначається, що компанія знаходиться на стадії реєстрації. Партнерами зможуть стати всі бажаючі, а власники різних об'єктів зможуть виставити свою нерухомість на торги на цій біржі. Перший об'єктом, в який пропонують вкластися — проєкт «Автохаб», яким управляє Андрій Кушерець — керуючий директор «РК Девелопмент» і син засновника цієї компанії.

Додається, що запуск біржі планують на квітень 2022 року. Відтак, до кінця січня повинен з’явитися сайт проєкту, де буде озвучений його геймінг, умови участі та інвестування.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна