Віктор Марченко: Складні моменти у роботі стають для мене уроками

Віктор Марченко обіймає посаду директора виробничого підрозділу Рижанівка НВФ «Урожай». У рамках проєкту «Люди МХП» він поділився, що кожного дня на виробництві виникають нові виклики, подолати які допомагає дружній колектив. Як складні моменти у роботі стають уроками — у сьогоднішньому матеріалі.

Читати також: Наталія Іволга: Аграрна галузь буде завжди актуальною

marchenko.jpg (102 KB)

Віктор Марченко народився у селі на Черкащині. Його мама працювала секретарем у колгоспі, а тато — і механізатором, і водієм, і завідувачем автопарку, і бригадиром тракторної бригади. Тому на вибір майбутньої професії вплинув досвід батьків. Віктор вступив у Тальянківський радгосп-технікум і здобув освіту зоотехніка. А коли вже почав працювати за фахом, то вступив на заочну форму навчання у Білоцерківський аграрний університет.

Віктор Марченко встиг попрацювати в на сироробному комбінаті та у групі компаній, до якої входили декілька молокопереробних заводів. А у 2015 році йому запропонували спробувати сили в МХП на посаді директора агрофірми «Нива». 

«Попередній мій досвід роботи в агросекторі був на старих підприємствах, створених на базі колишніх колгоспів, із застарілими системами, тож мені хотілося спробувати працювати у великій сучасній агрокомпанії. Я пройшов співбесіду і почав працювати. Хотілося відчути щось нове, хотілося змін — і тут я це отримав», — поділився Віктор Марченко.

marchenko_3.jpg (106 KB)

Наразі виробничий підрозділ працює на території 13 населених пунктів і обробляє близько 10,7 тис. га. У обов’язки Віктора Марченка входить організація роботи всього підрозділу. Якщо взимку це ремонт техніки, то весною — підготовка ґрунту під посів і посів, а потім догляд за полем і збір врожаю. 

Віктор Марченко стверджує, що хоча з кожним роком роботи приходить новий досвід, але ж з’являються і нові виклики. Останніми роками вони пов’язані з погодними і кліматичними умовами, які вносять свої корективи в роботу. 

«Зважаючи на погодні умови, ми багато чого змінили у веденні господарства. Раніше був просто догляд за посівами та обробіток, зараз же при виконанні кожного агротехнічного заходу ми працюємо так, щоб максимально зберегти вологу», — наголосив Віктор Марченко.

marchenko_1.jpg (118 KB)

Але директор запевняє, що всі труднощі можливо здолати разом з хорошою командою. Наразі трудовий колектив складає 105 осіб. Серед них близько 40 механізаторів, 20 водіїв, агрономічна, інженерна, земельна та облікова служби. 

«Важливі кадри, з якими потрібне порозуміння, яких важливо мотивувати, яким потрібне натхнення на роботу сьогодні й завтра. З усіма труднощами можна впоратись, коли є хороший колектив, повноцінна команда, яка злагоджено працює, має ідеї, старається, небайдужа до своєї роботи»,  — стверджує герой випуску. 

Читати також: Люди МХП: Наш колектив — як сім'я, у якій нормальні людські стосунки надважливі

marchenko_2.jpg (197 KB)

Найкращий відпочинок для Віктора Марченка — час, проведений з сім’єю або ж з друзями біля річки чи в лісі. У мріях директора — щасливий прекрасний завтрашній день, у якому пандемія стане історією, закінчиться війна, українці стануть заможними і з посмішкою зустрічатимуть один одного, бажатимуть добра і житимуть у злагоді й порозумінні.

«Виникають різні складні ситуації. Проте, всі вони з часом стають легкими — ми здобуваємо досвід і рухаємось далі, розвиваємось. Те, що сьогодні складне — завтра вже буде здаватися абсолютно простим повсякденним питанням», — резюмував Віктор Марченко. 

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна