Наталія Іволга: Аграрна галузь буде завжди актуальною

Наталія Іволга працює провідним фахівцем з аналізу та обробки даних НВФ «Урожай». Вона впевнена, що у світі все потребує балансу. Не виключенням є і робота великого агропідприємства. Що входить у її обов’язки, як перейти працювати в аграрну галузь та чому у цій сфері необхідно постійно розвиватися, Наталія Іволга розповіла у рамках проєкту «Люди МХП».

ivolga.jpg (133 KB)

Наталія Іволга довгий час проживала у Дніпрі, але сімейні обставини змусили її переїхати до Черкас. Там їй запропонували роботу в НВФ «Урожай» на посаді начальника відділу аналітики. Але невдовзі змінилася структура підприємства і хоча наразі відділу аналітики немає, але потреба в цій роботі залишилася. 

Наразі у посадові обов’язки Наталії Іволги входить все, що пов'язане з аналізом роботи підприємства з фінансової точки зору, пошук резерву для економії та ефективної роботи підприємства. 

«Аналітика — це цифри, порівняння, прогнози, уміння бачити й розуміти, який результат очікуєш наприкінці виробничого циклу. Зниження витратної частини не повинно заважати та шкодити основному виробництву. Все потребує балансу», — пояснила Наталія Іволга.

ivolga_2.jpg (64 KB)

Жінка зізнається, що у цій сфері діяльності важливо постійно розвиватися. Адже всі навички додаються з досвідом роботи. Окрім того, необхідно бути завжди попереду часу, бо постійно з'являються нові програмні продукти, додаткова діяльність, технології. 

Наталія Іволга закінчила Дніпропетровську національну гірничу академію України і тепер зазначає, що перемкнутися на агросферу було непросто. Але злагоджена робота команди допомогла зрозуміти всі нюанси роботи. Окрім того, Наталія Іволга мала змогу пройти багато навчальних програм і професійних тренінгів.

«Наше підприємство знає, як мотивувати своїх працівників на нові досягнення. Такого вкладу в мене ніхто не робив, я надзвичайно вдячна за це компанії. Для працівників підприємства неодноразово були організовані корпоративні поїздки за кордон та в межах України, охочим оплачують відвідування спортклубу, проводяться різні заходи. Все це ще раз підтверджує мою думку, що в агросекторі є і завжди будуть успішні, перспективні підприємства з великими можливостями», — заявила працівниця.

ivolga_5.jpg (131 KB)

Наталія Іволга разом з чоловіком виховує двох доньок. Наразі обидві здобувають аграрну освіту. А у родині впевнені, що аграрна галузь буде актуальною завжди.

Свій вільний час Наталія присвячує туризму. Вона була на сплавах у Карпатах і Карелії, ходила в походи в Криму, Карпатах і Туреччині, подорожувала на автомобілі Європою. 

«На даний час я розвиваюсь в напрямку водного туризму. Цього року планую захистити проходження річок 1-3 категорій складності, для можливості ходити на більш складні річки, які є в Грузії, Норвегії, Туреччині, Швеції та інших країн. Поки мій досвід не дозволяє мені бути на складних річках», — резюмувала Наталія Іволга.

Читати також: Заступниця голови правління МХП ввійшла до рейтингу кращих фінансових директорів України

Нові вакансії