Люди МХП: Наш колектив — як сім'я, у якій нормальні людські стосунки надважливі

У рамках проєкту «Люди МХП», який був створений Latifundist.com та «Агроіндустріальним холдингом МХП», машиніст установок обрушення ПАТ «Миронівський завод з виробництва круп і комбікормів» Антон Юрченко розповів про навчання нових напарників, підтримку в колективі та чому з людьми легше працювати, ніж з машинами.

Urchenko_4.JPG (178 KB)

Антон Юрченко працює в МХП майже 17 років. Після того, як він залишив заяву на працевлаштування, чекав відповідь 2 місяці. Адже тоді на заводі тільки почали монтувати олійницю.  

«Я вирішив написати заяву про працевлаштування на олійницю, бо побачив, що підприємство розширюється, і зрозумів, що можуть бути вакансії. На той час взагалі у нас було не так багато можливостей для роботи, а мені хотілося кращого варіанту, аніж тоді у мене був. За всі роки у мене ніколи не було думки змінити роботу. Колектив гарний. Мене все влаштовує тут, не бачу сенсу і потреби переходити в інше місце», — пояснив Антон Юрченко.

Urchenko_6.JPG (220 KB)

Головне завдання героя випуску обрушити насіння і забрати з нього лузгу. Спочатку сепаратори очищають насіння від сміття, потім рушки обрушують очищене насіння, віялки забирають лушпиння, а тоді насіння йде на преси. Якщо у процесі роботи трапляється поломка чи якась неполадка, то необхідно спочатку повідомити про це майстру, а потім разом усувати причини поломки. Хоча Антон Юрченко зізнається, що наразі знає практично всі нюанси своєї роботи та може швидко усунути недоліки.

Протягом 17 років Антону Юрченку випадала нагода й інших навчати. За цей час змінилося 6 напарників, а на їх місця приходили нові співробітники. Зазвичай люди звільняються, коли запускається нове обладнання. Тоді лінію піддають максимальному навантаженню, щоб знайти й усунути слабкі місця. Працівники можуть не витримувати такого темпу роботи.

Urchenko_3.JPG (180 KB)

На лінії Антона Юрченка працює троє чоловік. Також є оператор, по одній людині на грануляції, фільтрації та пресовій ділянці, двоє слюсарів, електрик і налагоджувальник устаткування. Усі спілкуються через рацію і завжди в курсі роботи один одного. 

Антон Юрченко працює позмінно: зміна 12 годин, день, ніч, а потім дві доби вихідні. Робоча зміна починається з огляду обладнання, чистки і налагодження устаткування. Потім здаються зразки насіння на аналіз в лабораторію. Решту зміни чоловік слідкує за процесом і обладнанням безпосередньо на лінії. 

«З людьми легше працювати, ніж з машинами. До людей завжди можна звернутися за порадою, люди завжди допоможуть, підтримають. Наш колектив — як сім'я, це дуже важливо — нормальні людські стосунки, гарне ставлення», — поділився Антон Юрченко.

urchenko.JPG (244 KB)

Чоловік не пригадує сварок у колективі. Навпаки — всі спілкуються і цікавляться справами один одного, а керівництво також завжди йде назустріч.

Вільний від роботи час Антон Юрченко проводить з сім'єю і зізнається, що найдорожче у світі — це родина. Головне щоб усі були здорові, а у сина в житті були любов і взаєморозуміння. 

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна