Сьогодні трактористи працюють як системні адміністратори — думка

Директор департаменту інновацій агрогрупи «Агрейн» Кирило Дружинін наголосив, що сучасні технології знімають навантаження з водіїв сільгосптехніки. Сьогодні людина в тракторі — оператор — насамперед повинна стежити за агрегатом та якістю операцій, а трактор має сам їхати. 

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Як запровадити нові технології в агрохолдингу: практичні поради від Агрейн».

«Без фінансової мотивації, певна річ, також не обійтися. Якщо раніше людині треба було крутити кермо, то тепер — уміти налаштувати агрегат. Трактористи сьогодні вже працюють як системні адміністратори», — наголосив Кирило Дружинін.

За його словами, щоб співробітники чесно, а не формально прийняли нововведення, насамперед потрібно пояснити, навіщо це робиться. Якщо працівник не розуміє, треба дати можливість спробувати технологію у роботі. Також компанії доцільно мати ініціативну групу, яка сприйнятлива до інновацій і може підтягнути інших.

«Але за кілька років роботи з трактористами в нас сформувалася довіра. Вони вже самі вимагають навчання, хочуть розвиватись. Навіть найзавзятіші скептики змінюють своє ставлення до інновацій. Люди зрозуміли, що на тому самому тракторі, використовуючи технологію, можна заробити додатково 30-40% добавки до зарплати», — підкреслив Кирило Дружинін.

Читати також: Професія: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна