На Львівщині відкрили навчально-практичний центр з підготовки трактористів

У Червоненському вищому професійному училищі (с. Червоне Золочівської ТГ) відкрили навчально-практичний центр з  підготовки висококваліфікованих робітників з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА. 

Облаштування НПЦ у Червоненському ВПУ обійшлося у 9 млн грн. Для НПЦ закупили нові трактори, плуг, комбайн, косарку, верстат та іншу техніку, необхідну для практичного навчання майбутніх трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, відремонтували автодром та лабораторії тракторів і комбайнів.

Всього в училищі навчаються  641 здобувач освіти, із них 212 на базі 9 класу,  за спеціальністю «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва. Такоє у навчальному закладі готують спеціалістів за професіями слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки та устаткування, водій категорій «В», «С», електрогазозварювальник, коваль ручного кування, кравець, перукар, манікюрниця.

«Розвиток економіки нерозривно пов'язаний із розвитком професійно-технічної освіти. Нам давно час її реформувати і готувати фахівців, які потрібні на ринку праці. Саме тому професійно-технічна освіта повинна йти в ногу з розвитком економіки, з прогресом у техніці. Роботодавець не має часу і не повинен навчати людину працювати, він хоче мати підготованого якісного фахівця. І тому держава, обласна влада і самі підприємці мають бути в постійній комунікації з профтехосвітою», наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читати також: Професія: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна