СНАУ долучився до створення Центру українського коноплярства

Сумський національний аграрний університет (СНАУ) долучився до створення Центру українського коноплярства у м. Суми.

Про це інформує пресслужба навчального закладу.

У Сумській області триває реалізація проєкту «Створення агротуристичного кластеру «Слобожанське коноплярство». Передбачено створення всеукраїнського навчально-практичного центру з розвитку коноплярства за активної участі СНАУ, Інституту луб’яних культур НААН України, Інституту сільськогосподарського господарства Північного Сходу НААН України, створення Центру українського коноплярства у Сумах, мобільної експозиції про сферу коноплярства тощо.

«На сьогодні центр модернізований науковим обладнанням й адаптований під дослідження конопель. Уже переобладнані три наукові лабораторії, четверта очікує проведення тендеру і буде спеціалізована повністю під коноплярство», – зазначив проректор з наукової роботи СНАУ Юрій Данько.

Дві третини фінансування цього проекту пов’язане зі створенням Центру українського коноплярства, що буде розташований у Сумах. Це буде просторий хаб розширеного функціонального призначення з виставковим простором про коноплярство, інтерактивним супроводом і дегустаційною залою, з облаштованим поруч громадським простором.

Читати також: АгроАбітурієнт: на кого можна вивчитися у Сумському НАУ

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна