Перекваліфікація кадрів — це питання керівника агропідприємства — думка

Власник СТОВ «Васюти» Геннадій Гадзовський зазначив, що процес переходу до більш технологічного точного землеробства супроводжується певними труднощами для робітників, які працюють в сільському господарстві понад 20 років. Але відповідальність за якомога швидше і якісніше навчання співробітників лежить на керівнику підприємства.

Про це йдеться у матеріалі Kurkul.com «Геннадій Гадзовський: Супутниковий моніторинг показав, що наша техніка простоює 50% часу»

«У мене є механізатори, які орали плугом від газової труби й сіяли сівалкою СЗ-3,6. І воно сіялося. А тут прийшли майже космічні технології. Звісно, молодші хлопці швидше засвоюють інформацію і хутко перекваліфіковуються. Вони наразі підстраховують наших «аксакалів», яким поки що важкувато», — поділився Геннадій Гадзовський.

За його словами, взимку в аграріїв є достатньо часу на освіту. Зараз механізатори СТОВ «Васюти» працюють з диспетчером, налаштовують, будують і тестують методики побудови єдиних навігаційних ліній.

«Нам усім є багато над чим працювати. Того, що ми підключили багато різних інструментів ТЗ, ще недостатньо. Важливо всі системи синхронізувати, ув’язати та налаштувати. І головне, ми маємо тепер навчитися користуватися всіма цими даними, які протягом сезону безперервно надходять з кожного гаджета», — резюмував Геннадій Гадзовський.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна