ПДАТУ: аграрні історії успіху

Ректор Подільського державного аграрно-технічного університету Володимир Іванишин зазначив, що наразі не знайдеться жодного куточка Південно-західного регіону України, де б не працювали випускники ПДАТУ. 

Сьогодні AgroRobota.com.ua розкаже про відомих випускників Подільського державного аграрно-технічного університету, їх професійний ріст після закінчення університету та наукові досягнення.

Читати також: АгроАбітурієнт: як ведуть підготовку майбутніх аграріїв у ПДАТУ

Олександр Хмелюк

hmelyuk-aleksandr.png (749 KB)

Олександр Хмелюк — керівник агродепартаменту «LNZ Group».

У 2004 р. закінчив Подільський державний аграрно-технічний університет.

Має досвід роботи головним агрономом у компаніях «Перспектива», масиву та блоку агрохолдингу «Мрія», групи компаній VITAGRO. Також обіймав посади завідувача навчально-дослідного поля коледжу ПДАТУ, лаборанта лабораторії насінництва Подільської аграрно технічної академії,  аспіранта ПДАТУ, асистента кафедри ПДАТУ, директора науково-дослідного інституту круп'яних культур.

З грудня 2017 р. по вересень 2018 рр. працював начальником управління агрономічної експертизи агрохолдингу «Мрія».

З жовтня 2018 року — менеджер з розвитку агротехнологій в Західному регіоні компанії LNZ Group.

Наталія Богачова

bogachova.jpg (103 KB)

Наталія Богачова — генеральний директор «AgriChain».

У 2000-2006 рр. навчалася у Подільському державному аграрно-технічному університеті, спеціалізація — «Бухгалтерський облік і фінанси».

З січня 2006 р. по квітень 2013 р. викладала в ПДАТУ. 

З 2013 р. по квітень 2018 рр. працювала менеджером з управління проектами та автоматизації управлінської звітності в «Агропросперіс».

У квітні 2018 року прочала працювати project manager у AgriChain, а з листопада 2019 року обійняла посаду генерального директора AgriChain.

«Немає універсальної технології, яка допомогла б всім агрокомпаній. Адже у кожного холдингу свої завдання і проблеми. Тому потрібно грамотно підходити до аналізу доцільності впровадження того чи іншого рішення, вивчати його використання як частину системи оцінки і мотивації персоналу в тому числі», — поділилася Наталія Богачова.

Богдан Черемха

cheremha.jpg (296 KB)

Богдан Черемха — заступник керівника агробізнесу «Епіцентр К», директор з виробництва «Епіцентр Агро».

З 1974 р. по 1979 рр. навчався у Кам'янець-Подільському сільгоспінституті, спеціальність — «Вчений агроном».

У 1985 р. закінчив очну аспірантуру в Миронівському НДІ селекції і насінництва пшениці. Кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник.

Працював агрономом колгоспу, старшим агрономом райсільгоспуправління в Одеській, Тернопільській областях, заступником гендиректора з наукової роботи та впровадження у «Високий урожай», директором департаменту рослинництва «Комплекс Агромарс», директором агропромислового департаменту «Мілкіленд Україна» , директором «Мілкіленд Агро», директором з виробництва, першим заступником гендиректора «Лотуре Агро», 2014-2018 рр. першим заступником гендиректора Grain Alliance.

З грудня 2018 року обіймає посаду заступника керівника агробізнесу «Епіцентр К», директора з виробництва «Епіцентр Агро».

Петро Сохацький

sohatskyi.jpg (157 KB)

Петро Сохацький — директор «Альта Дженетікс Україна», заступник глави асоціації тваринників України.

У 1985 р. закінчив зооінженерний факультет Кам'янець-Подільського сільськогосподарського інституту, отримав диплом з відзнакою.

Кандидат сільськогосподарських наук. Має 75 друкованих наукових робіт.

Працював зоотехніком в господарстві ім. Леніна (Вінницька обл.), заступником, начальником сільського господарства компанії «АЕО Трахтемирів», заступником генерального директора з виробництва АПК НАЕК «Енергоатом».

У 2010 р. призначений директором ДК «ЕтноПродукт».

У 2012 р. — директор компанії Milkiland.

З 2012 по 2015 рр. працював експертом по ВРХ і главою відділу консалтингу в «АгроВет Атлантик».

З 2016 року очолив українське представництво міжнародної компанії Alta Genetics.

Олександр Вержиховський

verzhychovsky.jpg (82 KB)

Олександр Вержиховський — заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

У 1986 р. закінчив Кам'янець-Подільський сільськогосподарський інститут.

Працював директором Департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

З травня 2015 року по теперішній час обіймає посаду заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Іван Гута

Guta.jpg (54 KB)

Іван Гута — екс-співзасновник «Мрія Агрохолдинг».

Закінчив економічний факультет Кам'янець-Подільського аграрного інституту і є почесним членом Академії аграрних наук України.

Має понад 30 років досвіду роботи в сільськогосподарському виробництві. Працював керівником радгоспу «Перемога» (Тернопільська область) та головою ільськогосподарського департаменту Тернопільської ОДА.

У 1992 році разом з дружиною Клавдією Гутою (також закінчила економічний факультет Кам'янець-Подільського аграрного інституту) заснували компанію «Мрія». З дня заснування компанії і до 2005 року Іван Миколайович займав посаду генерального директора.

У 2009 році йому було присвоєно звання «Герой України» за «видатний особистий внесок у розвиток сільськогосподарської продукції на основі впровадження досягнень аграрної науки, прогресивних інтенсивних технологій і нових форм господарювання».

Вадим Андрущак

Вадим Андрущак — директор компанії «Пьоттінгер Україна».

З 1996 р. по 2001 р. навчався у Подільському державному аграрно-технічному університеті, спеціалізація — «Агрономія і землеробство», вчений агроном.

2000-2002 рр. — Університет прикладних наук Вайенштефан-Трісдорф (Німеччина), спеціалізація — «Економіка аграрного виробництва».

Працював продукт-менеджером у IP Consult і менеджером з продажу IMS Agrartechnik.

З лютого 2007 р. — директор «Пьоттінгер Україна».

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна