Винороб розповів про трудовий календар і розпорядок робочого дня

Богдан Павлій в інтерв'ю Kurkul.com розповів про трудовий календар і зазначив, що період активності винороба — з лютого по грудень. 

Про це йдеться у матеріалі «Богдан Павлій: Мене шокував рівень навчання енологів у Німеччині».

За його словами, в останній місяць зими починається обрізка винограду, а до нового року треба вже відбувається друга переливка і потім вино ставиться на витримку. Іноді є необхідність попрацювати і в січні. Наприклад, якщо вино витримується на тонкому осаді.

«Отож, справедливо буде внести відразу 12 місяців року до робочого календаря винороба. Особисто я відпочиваю тільки у січні, коли припиняю всі виробничі та інші справи і процеси», — пояснив Богдан Павлій.

Розпорядок робочого дня залежить від погоди. Наприклад, після дощу ще мінімум добу заходити до виноградників не варто. Але частіше виноробу доводиться працювати зі світанку до пізнього вечора. На першу половину дня припадають зелені операції (обламування, прищипування, чеканка). А під вечір, коли похолоднішає, потрібно обприскувати.

«Обсяг роботи восени прямо пропорційно залежить від кількості сортів винограду та вина, що ви виробляєте. Набагато простіше посадити 1-2 сорти та виготовляти стільки ж артикулів вина. А ось у мене їх 20. І з кожним треба носитися, як з малою дитиною», — підкреслив Богдан Павлій.

Читати також: Шеф-сомельє розповів про навчальні заклади для профільної освіти виноробів

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна