Вдома краще: Заробітки — інший світ, у якому потрібно постійно бути напоготові

Владислав Міссон їздив на заробітки за кордон вже 6 років. Чоловік поставив мету заробити грошей, щоб відкрити власну справу в Україні. Він вже придбав власну нерухомість. Але пандемія коронавірусу, на жаль, внесла свої корективи і показала, що стабільних заробітків треба прагнути у рідній країні. Про це співробітник МХП Владислав Міссон розповів Latifundist.com.

Читати також: Дома лучше: заработки для конкретной цели, а не как стиль жизни

misson_1.jpg (96 KB)

Владислав Міссон має досвід роботи у Польщі, Чехії та Німеччини. Заробітчанин працював на простих посадах, а в умовах пандемії знайти роботу за хороші гроші стало ще проблематичніше.

Окрім того, у Європі інший рівень життя, тому і витрати більші. Хоча проїзд й оренда квартири дорожчі, але і зарплати інші. Тому після обов'язкових платежів грошей залишається більше, і вистачає їх не тільки на те, щоб купити їжу і проіснувати до наступного місяця.

«Заробітки — це інший світ, в якому потрібно бути постійно напоготові. Там багато тих, хто хоче заробити, і також багато тих, які хочуть розвести на гроші», — поділився Владислав Міссон.

misson.jpg (101 KB)

За його словами, заробітчанин повинен мати певний стартовий капітал. Наприклад,  якщо їхати працювати до Німеччини, то з собою потрібно мати €3 тис. на той період, поки знайдеш роботу та отримаєш першу зарплату.

«Не завжди їдеш навмання, але дуже часто. Тому що тебе там ніхто не буде спеціально чекати. Тим більше що українці, молдавани та працівники з інших країн готові працювати за такі гроші, за які німці не хочуть», — пояснив чоловік.

Свіжі вакансії агробізнесу

meat-plant.jpg (174 KB)

Вперше Владислав Міссон поїхав на роботу в Польщу в 2015 році. Тоді заплатив $200 за піврічну візу, працював на великому м'ясокомбінаті обвальщиком м’яса. Проживав у гуртожитку з досить хорошими умовами. Це був дуже великий комплекс, де на забій йшло по 16 тис. свиней за день. Всього на підприємстві працювало близько 3 тис. робітників. Графік був дуже напруженим: по 12 годин. Так чоловік відпрацював 4,5 місяці по своїй візі і повернувся додому. Після була робота в Чехії і в Німеччині. 

«Сьогодні я розумію, що в Україні мені буде краще. Зараз криза в світі і поки я тут був без роботи, то витрачав зароблені за кордоном гроші на їжу. Посидів так 5 місяців, відпочив і вирішив, що потрібно йти працювати, все одно ситуація найближчим часом не покращиться. Вважаю, що роботу за кордоном можна розглядати тоді, коли в цьому є сенс і вона потрібна не як постійний стиль життя, а тимчасова можливість заробити на свою справу», — зазначив Владислав Міссон.

Читати також: Вдома краще: чому за кордоном легше заробити великі гроші

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна