Українські заробітчани можуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу у Польщі

Сезонні працівники з України, які на легальних підставах приїжджатимуть на роботу до Польщі, матимуть змогу вакцинуватися проти коронавірусу.

Це пише «Укрінформ».

«Іноземці, які мають право на перебування в Польщі, незважаючи на те, чи це студенти, аспіранти, дипломати чи особи, які мають дозвіл на працю, повинні звернутися до свого сімейного лікаря з метою отримання електронного направлення на щеплення», — повідомили у міністерстві.

Заробітчанам лікар повинен надати електронне направлення на щеплення через систему, де у полі про дані пацієнта необхідно замість польського ідентифікаційного номера обрати «інший документ» і зазначити номер закордонного паспорта українця. Потім зареєструватися на щеплення можна за допомогою телефонної інфолінії або записуючись у пункті щеплень поблизу місця проживання.

Вакцинація іноземців у Польщі відбувається безкоштовно. Щеплення відбуватиметься згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.

Нагадаємо, у Франції працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств зможуть скористатися спеціальними пріоритетними місцями у центрах вакцинації.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна