У Франції працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств отримали пріоритет у черзі для вакцинації
У Франції з 24 квітня 2021 року і протягом як мінімум двох тижнів працівники забійних цехів та м’ясопереробних підприємств зможуть скористатися спеціальними пріоритетними місцями у центрах вакцинації, визначеними регіональними агентствами охорони здоров’я.
Про це інформує lafranceagricole.fr.
Загалом, Міністерство праці, зайнятості та інтеграції Франції визначено 17 професій, представники яких мають пріоритети для вакцинації. Основними критеріями були:
- характер діяльності змушує потенційно контактувати з вірусом, наприклад через взаємодію з громадськістю;
- високий рівень присутності на місці під час піків епідемії через неможливість роботи на дистанційному рівні.
На основі цього списку, у який входить 4,6 млн чоловік, була визначена черговість з трьома додатковими критеріями:
- робота в закритому середовищі;
- діяльність, що утрудняє дотримання бар'єрних процедур;
- професія, визначена Інститутом Пастера такою, що має високий ступінь ризику.
Потенційно це стосується 400 000 робітників у віці 55 років і старше.
«Дозволяючи працівникам, які потенційно найбільше контактують з вірусом, мати більш легкий доступ до вакцин, ми робимо важливий крок у нашій стратегії вакцинації і посилаємо знак визнання працівникам другої лінії, які були мобілізовані з початку кризи», — наголосила міністр праці, зайнятості та інтеграції Франції Елізабет Борн.
Не пропусти останні новини! Підписуйся на наші соціальні мережі.