У агрокомпаніях розповіли, як будуть проводити співробітникам вакцинацію від COVID-19

Представники українських агрокомпаній відповіли на запит українського видання Forbes, як на підприємствах захищають працівників від COVID-19 і чи будуть проводити вакцинацію.

Про це пише Latifundist.com

Наразі більшість компаній в очікуванні доступу до вакцин, вивчають внутрішній попит і організовують заходи превентивного захисту співробітників: працюють віддалено або гібридно, розширюють спектр медстраховки, додаючи в неї діагностику і лікування COVID-19.

Компанія  «Кернел»  (12,5 тис. співробітників на кінець 2020 р.) компенсує персоналу витрати на лікування від COVID-19.

«Організували Штаб по боротьбі з COVID-19, закупили ліки і кисневі концентратори», — прокоментувала HR-директор «Кернел» Наталія Кульчицька.

Крім того, 7 з 13 компаній відповіли на запит Forbes, що планують прищепити своїх співробітників від COVID-19, як тільки вакцини з'являться в комерційному доступі.

Наприклад, «Кернел» планує вакцинувати персонал за свій рахунок.

«Щоб зміцнити корпоративний імунітет, шукаємо вакцину, яка відповідає всім вимогам безпеки і якості», — наголосила Наталія Кульчицька.

Повідомляється, що компанії «в режимі очікування» також проводять опитування серед співробітників, вивчаючи ступінь готовності до вакцинації. Близько 50% штату готові вакцинуватися і в «Данон Україна»  (близько 1,13 тис. чоловік в штаті на грудень 2020 р.). У мережі McDonald's в Україні  (10 тис. співробітників на грудень 2020 р.) обіцяють, приймаючи рішення про вакцинацію, врахувати всі чинники.

«Ми стежимо за інформацією про наявність вакцин та можливості їх закупівель. Будемо орієнтуватися і на бажання співробітників, і на якість вакцин, і на прозорість та строки придбання», — повідомила Chief People Officer мережі McDonald's в Україні Наталія Тіморіна.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна