Більшість українців легально в Німеччині працювати не можуть — експерт

Голова Всеукраїнської асоціації з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник наголосив, що насправді більшість українців легально в Німеччині працювати не можуть.

Про це пише obozrevatel.com.

«Українці можуть працювати в Німеччині лише на підставі німецької робочої візи. При цьому вони повинні мати диплом, підтверджений у Німеччині та сертифікат, що підтверджує знання німецької мови. В Україні такий документ може видати, наприклад, інститут Гете. Причому якщо ви за дипломом юрист, то працювати зварювальником у цій країні ви не зможете. Тільки за своєю професією», — зазначив Василь Воскобойник.

Працівники звертаються до посередників з метою оминути заборони та працювати у Німеччині. Часто агенції з працевлаштування вивляються шахраями, обіцяючи неіснуючі вакансії за листом відрядження або за візою Van der Elst. Але такі заробітчани нічим не захищені, їм можу не виплатити зарплату, про них ніхто не турбуватиметься, адже вони працюють нелегально.

Щоб працевлаштуватися в Німеччині через Польщу за візою Van der Elst, потрібно спочатку відпрацювати три місяці в Польщі. Українцям пропонують працювати за листом відрядження. Але вже після першої перевірки німецького міністерства праці такого працівника виявлять, забирають усе зароблене і депортують із країни на кілька років.

Читати також: Робота в Німеччині: агровакансії та чи можливо там залишитися?

Нові вакансії