У Польщі зміняться умови роботи для українських працівників

Умови роботи у Польщі для українських працівників у 2022 році зміняться. Зокрема, дозвіл на роботу видаватимуть строком до 2 років.

Про це пише segodnya.ua.

Нині документ дає право працювати в Польщі протягом 6 місяців на рік, а наступний можна отримати через пів року або ж потрібно оформляти річний дозвіл на роботу. Проте чекати на нього потрібно до 5 місяців.

Також планують спростити отримання карт побуту. Після набуття чинності змін у законі про іноземців українцям не потрібно буде надавати договір оренди. Це полегшення для багатьох працівників, які живуть у хостелах, які їм забезпечує підприємство або агентство з працевлаштування.

Окрім того, з 2022 р. Польща збільшує мінімальну оплату праці. За довгостроковими трудовими контрактами мінімальна зарплата підвищується до 2 363,56 злотого на руки (близько 15 800 тис. грн), а мінімальна погодинна ставка за короткостроковими договорами — до 13,91 злотого (близько 95 грн). Це означає, що у середньому українці у Польщі зможуть заробляти на фабриках та заводах на 200-300 злотих більше (1300-2000 грн). Крім того, у 2022 році Польща посилює боротьбу з нелегальним працевлаштуванням та зарплатами у конвертах. Тепер інспекція може прийти без попередження та перевірити, чи всі іноземці працевлаштовані легально та отримують зарплату офіційно.

Читати також: Прошу пана до роботи або українці в Польщі

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна