Трофімцева розповіла про фактори створення нових робочих місць в селах

Голова правління Асамблеї аграрних палат України Ольга Трофімцева заявила, що сучасне сільське господарство стає все більш автоматизованим та технологічним. Тому говорити про створення робочих місць і розвиток інфраструктури сільських територій виключно завдяки відкриттю нових тваринницьких комплексів чи ягідних господарств та кооперативів у селах є чистим популізмом. 

Про це пише AgroPolit.com.

«Має сенс на урядовому та законодавчому рівні стимулювати розвиток несільськогосподарських видів діяльності на селі, які якраз і можуть стати джерелом створення нових робочих місць і аргументом для молоді залишатись у регіонах. До таких видів діяльності відносяться і зелений, гастрономічний або екологічний туризм, і переробка с/г продукції, і технологічні виробництва, які можуть бути розташовані неподалік від великих регіональних центрів, але давати робочі місця в селах», — вказує Ольга Трофімцева.

За її словами, не варто недооцінювати важливість розвитку сімейного та малого фермерства, яке може бути орієнтоване на нішеві, органічні та крафтові продукти. Адже попит на них буде зростати.

Реформа децентралізації має бути також частиною політики розвитку сільських територій і не йти врозріз із агрополітичними цілями в даній сфері. Інакше ми ризикуємо отримати викривлену вертикаль управління не лише в аграрному секторі у виконавчій гілці влади, але і втратити можливість цілісного підходу до реалізації політик у регіонах», — зазначила Ольга Трофімева.

Свіжі вакансії агробізнесу

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна