Студенти СНАУ запропонували альтернативу пластикового паковання для продукції Галичина

У Сумах 27-28 травня відбувся перший в Україні Plastic Challenge Hackathon, у рамках якого учасники запропонували рішення щодо екологічної альтернативи пластикового паковання для продукції МК «Галичина».

Про це інформує пресслужба компанії «Галичина».

Переможцем стала команда з Сумського національного аграрного університету FoodWastePack. Її учасники розробили рішення їстівного біопаковання для харчової продукції з використанням харчових відходів та вторинної сировини. 

«Основна перевага нашого паковання — це 100 % натуральний склад», — наголосила учасниця FoodWastePack Тетяна Ярмош.

Перше місце дісталися команді Університету державної фіскальної служби України, друге — Ігорю Чернишову з Херсонського державного аграрно-економічного університету, а третє — команді з Інституту прикладної фізики НАН України (м. Суми).

Організатори Plastic Challenge Hackathon зазначили, що прагнуть об’єднати наукову та бізнес галузі у пошуку інноваційних рішень та підтримки ініціатив у сфері розробки екологічних альтернатив пластику. У хакатоні взяли участь 13 команд з всієї України. 

«Наша компанія тримає руку на пульсі та слідкує за світовими тенденціями й рішеннями в екологічній сфері, зокрема альтернативі пластиковому пакованню. На жаль, зараз повноцінної заміни пластику, що могла б відповідати всім нормам зберігання молочної  продукції ще не існує, це проблема та виклик для всієї галузі. Проте ми раді, що ці питання порушуються на всеукраїнському рівні та підтримуємо ініціативи  молодих науковців наблизитися до інноваційних екологічних рішень», — підкреслила директор з маркетингу молочної компанії «Галичина» Оксана Андрушків.

Читати також: АгроАбітурієнт: на кого можна вивчитися у Сумському НАУ

Нові вакансії