Що розкажуть шукачам роботи корисні акаунти у соцмережах

Соціальні мережі вже давно стали буденністю в життя кожного з нас. При цьому абсолютно не важливо, скільки вам років та яким саме додатком ви користуєтеся. Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat та безліч інших ресурсів стають популярнішими не тільки в плані розважального контенту, а й корисності. Все частіше на цих майданчиках з’являються відео, які буквально за хвилину навчать вас чомусь новому.

Сьогодні команда AgroRobota.com.ua вирішила розповісти, як Instagram і TikTok може знадобитися вам у роботі, які поради щодо кар’єрного шляху можна знайти у соцмережах та на кого можна підписатися. 

Читати також: Ідеальний кандидат: як впливає профіль у соцмережі на працевлаштування

soc1.jpg (243 KB)

Про соцмережі

TikTok — ресурс для створення і поширення коротких мобільних кліпів. Своєю місією розробники майданчику вважають надихати користувачів на творчість і приносити радість.

Instagramсоціальна мережа, що базується на віртуальному обміні світлинами і дозволяє користувачам робити фотографії та відео. До речі, АгроРобота також має свій аккаунт у Instagram, на який завжди можно підписатися

P.S. Наш рейтинг є абсолютно суб’єктивним та несе лише рекомендаційний характер.

@anna.zaytseva

Український блогер з 2 тис. підписників в Інстаграмі. Анна Зайцева — сертифікована HR-ка з досвідом, коуч ЕCF та засновниця «HR-Кав'ярня®». «HR-Кав'ярня®» — львівський клуб менеджерів з персоналу.

Досвід роботи у сфері управління персоналом 12 років. 

zaitseva.png (534 KB)

Корисні поради від Анни Зайцевої:

Додавати чи не додавати фото в резюме? Скільки HRів, стільки думок з цього приводу. Зі свого досвіду скажу, що:

Резюме — це перш за все Ваша освіта, навички та досвід, а не зовнішній вигляд. Його задача — продати Вас компанії, як професіонала.

✔ Якщо роботодавцю важлива зовнішність, то в оголошенні Вас попросять надіслати резюме з фото.Виняток — вакансії моделей, акторів, телеведучих і т.д.

✔ Фото в резюме може зробити Вам ведмежу послугу. Тому жодних світлин з вечірок, відпочинку, сімейних прогулянок тощо, лише строгий діловий портрет. Або не шкодуйте грошей на якісну зйомку, або не псуйте собі репутацію неякісним фото.

✔ Якщо подаєтесь на вакансію за кордоном, зважайте на прийняті в країні правила щодо цього питання. Зазвичай, вони визначаються законодавством. Так, наприклад, фото до резюме не додають, подаючись на вакансії в Ірландії, Великобританії, Нідерландах, Швеції. А ось на вакансію в Японії фото у резюме має бути обов'язково.

@dreamcatchme

У профілі в TikTok більше 6 тис. фоловерів. Також є профіль у Instagram, де майже з 140 тис. підписників. Крім цього, має ще і YouTube-канал.

Блогера звуть Ольга Лермонтова і вона позиціонує себе як кар’єрний коуч і помічник у вступі на топові програми MBA магістратури. На сайті спеціаліста зазначено, що її клієнти працюють у країнах Європи, СНД, а також Японії і ОАЄ. 

Корисна порада від пані Ольги:

Як зробити так, щоб звернули увагу саме на ваше резюме?

  1. Не пишіть типові фрази про обов'язки. Упаковуйте досягнення! Які проекти ви завершили, яких результатів досягли ?. Що корисного ви зробили за п'ять-десять років? Як допомогли своїй компанії?
  2. Вставте 5-6 ключових слів з оголошення про вакансію. Рекрутери дивляться сотні відгуків і у них немає часу вчитуватися в кожне резюме та гадати, аналогічні обов'язки в вакансії вашим на попередні місця чи ні.
  3. Приберіть особисту інформацію: дату народження, адресу, сімейний стан. Через неї ви ризикуєте стати жертвою упереджених суджень. Наприклад, рекрутер може заздалегідь вирішити, що мати трьох дітей не буде викладатися на роботі. Тим більше якщо вона ще й Діва.
  4. Не вказуйте в резюме своїх рекомендувачів. Вони не зрадіють незліченною дзвінків. Давайте контакти на фінальних стадіях відбору, заздалегідь запитавши у них дозволу. 

dreamcatchme.jpg (69 KB)

@careerliker 

Має понад 16 тис. підписників у TikTok та майже 4 тисячі у Instagram. У своєму профілі блогер розповідає про те, як потрібно поводитися на співбесіді, відповідати на каверзні запитання та правильно подати  себе на першій зустрічі з роботодавцем.

В інтернеті жінка більш відома як Валентина Акссі. Має свій сайт, де пише про себе як успішну ТОП-менеджерку, яка пропрацювала двадцять років у великому бізнесі. Також видала книгу «Принципи кар’єралайкера» про 10 головних правил, дотримуючись яких можна вибудовувати свою кар'єру так, щоб робота приносила задоволення.

Читати також: Співбесіда без помилок: поради експерта для кандидатів

careerliker.png (593 KB)

Корисна порада від Кар’єраЛайкера: 

У вашому резюме повинна бути частина, яка пишеться перед блоком «Досвід Роботи» і називається профайл. Це 3-5 речень про себе, як про спеціаліста. Воно повинно звучати наступним чином: я спеціаліст у конкретній області з певним досвідом роботи. Це сподобається HR, який зможе чітко вас ідентифікувати та запам’ятати. 

@careerlift

У Instagram більше 20 тис. підписників.

Ксенія Агєєва — кар'єрний стратег, HR-фахівець міжнародного рівня та експерт з особистого брендингу для професіоналів. Викладач тренінгів та курсів в Росії та Європі, автор експертних статей і спікер профільних заходів.

careerlift.jpg (94 KB)

Корисна порада від Ксенії:

У процесі пошуку роботи є кілька важливих етапів і один з них — збір інформації про роботодавця. Ідеальний варіант — дізнатися думку конкретних людей з найближчого оточення. Але якщо таких немає, то підійдуть і спеціалізовані сайти, де співробітники та кандидати розповідають про те, як проходять співбесіди, про плюси і мінуси роботи в компанії, про зарплату і т.п. Але пам’ятайте позитивні відгуки зазвичай залишають рідко, а ось негативні — готові писати на кожному розі.

AgroRobota.com.ua бажає читачам знайти роботу мрії, успішно пройти співбесіду та отримувати задоволення від щоденної праці!

© Олена Биховець, 2020, AgroRobota.com.ua

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна