Рівноправність між роботодавцем і працівником завдяки новому трудовому кодексу

Новий Трудовий кодекс повинен бути більш гнучким, враховувати всі реалії бізнесу і забезпечувати рівноправні відносини між роботодавцем і працівником — саме таку думку висловила директор по персоналу агрохолдингу Ukrlandfarming Наталія Романенко

«Проект Трудового кодексу розглядається вже 18 років, наша експертна HR-група бере участь в розгляді проекту вже більше 5 років, і ми розуміємо, що навіть цей процес перегляду законодавства не встигає за змінами в бізнесі, тому останній проект, прийнятий в першому читанні, однозначно вимагає перегляду. На нашу думку, завдання нового Трудового кодексу полягає в забезпеченні рівноправних відносин між роботодавцем і працівником, створення більш гнучких законодавчих положень, які будуть враховувати всі реалії бізнесу на сьогоднішній день», — пояснила керівник з персоналу Ukrlandfarming.

За її словами, існуючий кодекс застарів і потребує оновлення. Наталія також вказала, що в Україні з'явилися нові форми зайнятості населення, динаміка ведення бізнесу вимагає спрощення процедур оформлення працівника на роботу, а персонал вимагає інших форм стимулювання і пільг. Персонал потребує інших форм стимулювання, мотивації та систем додаткових пільг, динаміка бізнесу вимагає швидких рішень і дій, а навіть оформлення трудових відносин зараз досить трудомістка в порівнянні з аналогічним досвідом інших держав, де оформлення працівника займає 2 хвилини.

Згідно з повідомленням, представники бізнесу (Ukrlandfarming, Kyivstar, «Укрзалізниця», «Крюківський вагонобудівний завод», Метінвест та інші) обговорили проект нового Трудового кодексу з новообраним депутатом від «Слуги народу» Галиною Третьякової, яку правляча партія визначили ймовірним главою Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та Пенсійного забезпечення проекту нового Трудового Кодексу України.

«Той факт, що всі проекти Трудового кодексу в сукупності 18 років пролежали« під сукном », означає, що в них не залишилося нічого реформаторського. Останній варіант - законопроект №1658 - уже кілька років чекає розгляду в другому читанні у Верховній Раді. Тим часом світ сучасного українського бізнесу, в тому числі і аграрного, вже давно стикається з незручностями, створеними застарілим трудовим законодавством», — також підкреслила директор Департаменту дерегуляції підприємницької діяльності Федерації роботодавців України Наталія Гостєва.

Джерело: Latifundist.com

Нові вакансії

ТОВ "НОВААГРО УКРАЇНА", Харків
Договірна
FERM, Київ
35 000 грн
CULTIVARIY, Київ
27 000 грн