Професія: головний редактор аграрного видання

vorobyova.jpg (221 KB)

Головний редактор Elevatorist.com Інна Воробйова потрапила у агрожурналістику випадково, але відважно поринула в цю галузь сферу і тепер вважає її чудовою школою життя. З якими складнощами може зіткнутися журналіст на початку кар’єри, що мотивує розвиватися та де шукати професіоналів у свою команду, поділилася Інна Воробйова у рамках проекту KMZ Industries «Диригенти аграрного контенту».

Читати також: Топ-менеджер: як жінки справляються на посадах директорів елеваторів

Інна Воробйова багато років працювала на місцевому телебаченні в місті Лозова. Згодом почала підробляти в Latifundist.com і написала на фрілансі пару статей, а невдовзі отримала від агромедіахолдингу пропозицію працевлаштування.

«Тоді була далека від агро і з побоюванням думала, де я, а де елеватори. Але, по-перше, мені потрібна була робота, така, якою я її собі бачила, і щоб і стабільно, і щоб з виїздом. А, по-друге, прокинувся дух авантюризму. Вирішила: ну ладно, буду розбиратися потім, а зараз все-таки спробую запропонувати себе на цю посаду», — зазначила головний редактор.

vorobyova (2).jpg (308 KB)

Півтора року Інна Воробйова працювала на новому сайті сама. З контентом допомагали Latifundist.com і блогери. А ось перша АгроЕкспедіція далася дуже складно. Якщо зараз всі виїзди ретельно готуються і над ними працює велика команда, на той час журналіст самостійно обирала маршрут, вночі писала і верстала матеріал, щоб вранці опублікувати його. А перші тексти були настільки «технічними», що Інна Воробйова отримувала багато критики та навіть побоювалася звільнення.

Читати також: Професії: що чекає елеваториста за сталевими банками?

Також на початку кар'єри агрожурналіста Інна Воробйова зіткнулася з проблемою закритості ринку. Наприклад, дістати інформацію про тарифну сітку, щоб опублікувати порівняння цін на послуги різних зерносховищ, вдалося надзвичайно складно. А зараз ці дані вільно оприлюднені на сайтах елеваторів.

«Я вчилася у практиків і поступово починала все більше розуміти тонкощі елеваторної справи. Сьогодні і наші АгроЕкспедіції, і подача матеріалів — все змінилося. Нас читають і на нас орієнтуються елеватористи в Україні, в ближньому і в далекому зарубіжжі. Це зобов'язує», — поділилася Інна Воробйова.

vorobyova_1.JPG (172 KB)

За її словами, на сайт Elevatorist.com складно знайти співробітників, адже необхідно оперувати технічною інформацією. На співбесіді з кандидатами Інна дивилася не тільки на професійні якості, а й на особисті. Адже, за її словами, непросто працювати з людиною, з якою тобі емоційно некомфортно. 

Читати також: Клуб елеватористів: як правильно мотивувати працівників

«Вся наша команда особистості, дуже різні, і це добре — ми один одного доповнюємо. Наприклад, щоб наповнювати «Карту елеваторів», потрібно постійно вносити безліч цифр, точної інформації. Для творчої людини це суцільна демотивация. У нас цим займається менеджер, яка працювала головним бухгалтером», — поділилася Інна Воробйова.

Наразі колектив сайту жіночий. Інна Воробйова підкреслює, що ніколи не відчувала упередженості й від чоловіків, які працюють на елеваторах. Бо все залежить виключно від професіоналізму, і в міру поглиблення в тему зростає і твоя впевненість, незалежно від гендерної приналежності

vorobyova_2.JPG (227 KB)

Журналіст зізнається, що хоча Elevatorist став чудовою школою життя, але якби її запропонували зараз, не знає, чи погодилася б на таку авантюру. Не зіткнутися з професійним вигоранням Інні Воробйовій допомагає відповідальність перед читачами та колективом. Окрім того, вона заявляє, що за 7 років роботи не побачила жодного однакового елеватора, бо у кожному працюють різні люди. За її словами, є співробітники з палаючими очима, які виконують навіть рутинну роботу не формально, а намагаються весь час щось удосконалити, іноді практично живуть там. Саме такі люди й надихають героїню випуску.

«Чим би займалася, якби не журналістика? Може бути, вирощуванням квітів і ландшафтним дизайном. Але цьому треба вчитися:) . Робота на землі мене заспокоює, і я навіть зараз вдаюся до цього, щоб ненадовго відволіктися від комп'ютера і безперервного потоку інформації. Подобається мені також психологія: мені цікаві люди, їх характери. Можливо, могла б розвиватися в цьому напрямку», — резюмувала Інна Воробйова.

Вакансії на елеваторі

Нові вакансії