Топ-менеджер: як жінки справляються на посадах директорів елеваторів

Українська елеваторна галузь розвивається не тільки технологічно, а й гендерно. Наразі у декількох великих аграрних компаніях елеваторний напрямок очолюють жінки. А ще представниці прекрасної статі з блиском справляються з роллю директорів зерносховищ.  

Які підходи жінок-керівників у роботі з колективом і де вони черпають сили і натхнення, далі у матеріалі від Elevatorist.com.

Читати по темі: Жінки й елеватори: сумісність 100%.

Sherbina.jpg (28 KB)

Генеральний директор компанії «Агросіті-Інвест»  групи компаній «Агропросперіс»  Олена Щербина підкреслює, що її стиль управління — надихати на результат і появу нових ідей в розвитку елеватора.

За всіма виробничими процесами та економічними показниками на елеваторі керівниця стежить онлайн в режимі реального часу. А на елеватор приїжджає, щоб поспілкуватися з працівниками. 

«Якщо вони задоволені, посміхаються, значить, команда працює злагоджено. Коли співробітники незадоволені, скажімо, своїм керівником або є інші причини дискомфорту, вони не будуть «горіти» на роботі й показувати результат», — пояснює Олена Щербина.

Також для неї важлива чистота на елеваторі. Особливо, якщо відбувається підготовка до сезону: елеватор повинен бути чистий, пофарбований, акуратний і обов'язково технологічно підготовлений.

Найбільше в роботі Олену Щербину засмучують форс-мажорні обставини, які часто не залежать від роботи елеваторів, наприклад, з конвенціями в порту і неможливістю відвантажити своє зерно. А радує виконання і перевиконання планів.

Олена Щербина зізнається,  що жінки та елеватори сумісні. Адже представниці прекрасної статі глибоко заглиблюються в бізнес і технологічні процеси, і при цьому надихають чоловіків добре виконувати свою роботу.

Nikituk.jpg (83 KB)

Начальник відділу трейдингу і заступник директора аграрного спрямування по елеваторним питанням «Епіцентр К» Світлана Нікітюк запевняє, що її стиль керівництва може змінюватися в залежності від ситуації і зовнішніх чинників.

«Часом мені притаманний партнерський стиль управління, рідше — авторитарний. Але найчастіше я вважаю за краще використовувати в роботі коучинговий підхід: мотивую, слухаю, підказую. У нас в команді «Епіцентр Агро»  переважає не монолог, а діалог. Тому важливо вміти уважно вислухати, вичленувати найголовніше і правильно скоординувати дії і рішення своїх співробітників», — підкреслила Світлана Нікітюк.

Виїжджаючи на елеватор, жінка інспектує всі процеси, а також відстежує їх злагодженість. Обов'язково спілкується з командою елеваторного комплексу. І цікавиться наявністю вагонів на елеваторі. Радіє, коли вони стоять вже завантажені або коли йде завантаження. 

Гарячі вакансії на елеваторі

За словами Світлани Нікітюк, найбільше засмучують тимчасові зупинки в роботі. Під безперебійну роботу елеваторів підв`язана вся команда і підсумковий результат.

«Дуже радує злагоджена робота команди елеваторів під час збиральної. Особливо, коли під елеваторами немає черг із завантажених машин, але при цьому завантаження силосів щодня збільшується. Для мене це означає, що команда ефективно планує бізнес-процеси. Друга хвиля радісного хвилювання починається разом з відвантаженням зерна і «заряджає» позитивом на весь маркетинговий рік», — додала Світлана Нікітюк.

Жінка зізнається, що елеватори — це приємна і велика частина її життя. Хоча робота, забирає дуже багато часу, але разом з тим приносить відчуття задоволення і справжній драйв.

«Жінки + елеватори = любов! Це цікаво, зухвало і захопливо. А головне, що ця любов є взаємною», — заявила Світлана Нікітюк.

Palenko.jpg (80 KB)

Директор  ПАТ «Жашківський елеватор» компанії  Soufflet Group  Ніна Пальонко намагається шукати до кожного підлеглого свій підхід і знаходити до кожного ключик, який допоможе знайти сили, знання і мобілізувати на виконання завдання.

«Я в команді намагаюся побудувати хорошу атмосферу, щоб приходили сюди із задоволенням, але, разом з тим, щоб вони розуміли, що перед нами стоять великі завдання. Колектив у нас дуже маленький, і ми робимо дуже багато роботи, тому кожен повинен мати персональну відповідальність за результати своєї праці», — пояснила Ніна Пальонко.

За її словами, коло завдань, якими займається директор елеватора протягом дня, дуже широкий. Зазвичай вранці відбувається зустріч з управлінським персоналом, на якій обговорюються результати попередньої доби. А протягом дня є багато контрольних точок, на які потрібно звернути увагу. 

Ніна Пальонко зазначає, що її засмучує нестабільна обстановка в Україні, зокрема, зміни законодавчих нормативів і відсутність нормативних документів, які дуже потрібні для роботи елеватора. 

«Елеватори — це моє життя. Я в зерновій сфері працюю вже понад 30 років. Після інституту у мене одна робота і тут я перебуваю більше, ніж удома. Елеватор — це складний промисловий об'єкт, але у мене іноді буває таке враження, що жінки на елеваторі можуть набагато більше, ніж чоловіки. Вони спокійніші. Жінка схильна розбиратися в деталях, що для елеватора і для менеджера дуже важливо. Мені здається, що жінка, як мінімум, може не менше, ніж чоловік», — підбила підсумки Ніна Пальонко.

Свіжі вакансії агробізнесу

Banner_Kiryachkov___Partners_LATIAGENCY_Banner.jpg (471 KB)

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна