Президент Єврокомісії заявила про нерівні можливості працевлаштування жінок

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що у Європі жінки все ще стикаються з несправедливістю у працевлаштуванні й оплаті праці, а також потерпають від гендерного насильства.

Про це повідомляє ukrinform.ua.

«Я хочу, щоб Європа остаточно перетворилася на континент рівних можливостей для чоловіків і жінок. Ми все ще не досягли цього і не створили рівних умов. Я знаю з досвіду, що жінки мусять працювати вдвічі важче, щоб отримати таку саму заробітну плату або визнання, посісти такі керівні позиції, як їхні колеги-чоловіки», — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що наразі рівень працевлаштування серед жінок в Європі становить 67%, а серед чоловіків — 78%. Окрім того, що жінки отримують зарплатню у середньому на 14% меншу, ніж чоловіки. Для розв'язання цієї проблеми була запропонована європейська директива.

«Рівна робота заслуговує на рівну оплату, і для рівної оплати необхідна прозорість. Жінки мають знати, коли працедавці поводяться з ними справедливо, і якщо це не так — мати змогу боротися й отримати те, на що вони заслуговують», — підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Єврокомісія має намір вдосконалювати систему догляду за дітьми, щоб жінки чи чоловіки не стояли перед вибором виховувати дитину чи будувати кар’єру. Також плануються додаткові інвестиції в якісну освіту для дівчат і жінок, просування їх на керівні позиції як у державних, так і приватних установах у всіх секторах економіки.

Читати також: Дівчата у справі: історії жінок, які працюють в агро

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна