Олександр Гончарук: Подобається шукати оптимальні рішення складних задач

Герой свіжого випуску «Люди МХП» — бізнес-партнер з фінансів «МХП-Агрокряж» Олександр Гончарук. Його батько мріяв, щоб син став агрономом, а мама — бухгалтером. Але Олександр Гончарук обрав свій шлях — навчання в Подільському державному аграрно-технічному університеті за спеціальністю «Менеджмент організацій». 

Читати також: «Люблю свою роботу через складність задач»

goncharyk.jpg (123 KB)

Вже з 4 курсу Олександр Гончарук почав працювати бухгалтером-ревізором, але невдовзі обійняв посаду ревізора в податковій службі й працював 6 років.

У  2011 р. Олександр Гончарук отримав пропозицію роботи бухгалтером у МХП. І коли у 2016 р. завершилася реорганізація й було об'єднано 7 підприємств у філію «Рідний край» ПрАТ «Зернопродукт МХП», Олександру запропонували переїхати до Могилева-Подільського і провести там реорганізацію підприємств. Вже через рік 6 підприємств стали СТОВ «Агрокряж», яке наразі перейменоване на ТОВ «МХП-Агрокряж».

Внаслідок реорганізації було скорочено штат з 500 штатних співробітників до 200. Тобто це дозволило залишити кращих з кращих. Було об'єднано підрозділи: залишили всього 2 виробничих підрозділи, в яких функціонує 5 бригад. Керування ними відбувається централізовано. Олександр Гончарук наголошує, що такі дії вплинули на швидкість прийняття рішень й ефективність роботи. Адже не потрібно кілька разів дублювати одну й ту ж задачу: отримали завдання і відразу почали його виконувати.

goncharyk_3.jpg (135 KB)

Після завершення реорганізації підприємства Олександр Гончарук перейшов на посаду заступника директора з фінансово-економічних питань, яка потім трансформувалась у фінансового, а згодом — головного контролера. Чоловік зізнається, що йому подобається різнопланова робота й безпосередня участь у процесах, пошук оптимальних рішень складних задач.

«Мій функціонал — підтримка керівника в прийнятті рішень мовою цифр. Мені потрібно дати різні варіанти розв'язання якоїсь задачі, щоб керівник міг ухвалити правильне або найоптимальніше рішення. Ось саме через складність задач я люблю свою роботу», — пояснив Олександр Гончарук.

goncharyk_4.jpg (137 KB)

Щоб виконувати ці обов’язки, необхідно мати агрономічні та інженерні знання і тримати руку на пульсі. Тільки минулої зими Олександр Гончарук пройшов навчання за напрямами «Агрономія» та «Агроінженерія» на базі Рrometheus. Також періодично відвідує безкоштовні онлайн-семінари, читає спеціальну літературу.

«Без саморозвитку сьогодні нікуди, бо з'являються нові препарати, нова техніка. У мене навіть були думки здобути вищу освіту з агрономії. Але зараз багато нового дізнаюся і на практиці», — додав Олександр Гончарук.

Коли є вільний час, то Олександр Гончарук грає в футбол. До пандемії на підприємстві проходили футбольні змагання, а потім команда переходила у внутрішній турнір агрохолдингу. А ще Олександр любить подорожувати. Наприклад, минулого року всією сім'єю втілили мрію і стали на лижі. 

goncharyk_1.jpg (138 KB)

«Чи є у мене кар'єрні амбіції? Як кажуть: «Поганий той солдат, що не мріє стати генералом». Так, є. Не хочеться залишатися без росту. Коли ростеш — ти розвиваєшся».

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна