Люди МХП: Яна Крот

У рамках проєкту «Люди МХП», який був створений Latifundist.com та «Агроіндустріальним холдингом МХП», керівник виробничо-технологічної лабораторії НВФ «Урожай» Яна Крот розповіла про те, як не боятися змінити сферу діяльності та опановувати аграрну галузь. 

Читати також: 5 додаткових заходів безпеки, які залишить МХП після карантину


Krot.jpg (561 KB)

Яна Крот має економічну освіту та досвід роботи бухгалтером. Але під час декрету зрозуміла, що хоче кардинально змінити напрям діяльності й вирішила шукати нову роботу в сільському господарстві. І навіть коли Яна Крот звернулась у відділення «Урожаю», то їй спочатку запропонували посаду бухгалтера.

«Хотілося знайти ближчу до сільського господарства роботу: мені хотілося в деталях розуміти галузь, знати, як вирощують певні культури, що вносять в ґрунт, як його обробляють... В іншому відділі якраз було вакантне місце лаборанта. Мені пощастило влаштуватися на цю посаду», — пояснила Яна Крот.

Krot_2.jpg (342 KB)

Хоча спочатку доводилося працювати змінами подобово, але після відпочинку дня знову хотілося на роботу. Яна Крот зізнається, що їй дуже хотілось опанувати нову сферу, влитися у роботу, розуміти всі нюанси. До того ж у МХП тоді готові були брати людей без досвіду і навчати.

«По людині одразу видно, якщо вона справді хоче працювати. Зараз, коли вже я беру людей на роботу, то зацікавленість — дуже важливий для мене критерій. Вважаю, якщо людина цікавиться усіма процесами, то швидко навчиться, незалежно від освіти», — додала Яна Крот.

Після того, як Яна пропрацювала близько року лаборантом, її призначили на посаду старшого техніка-лаборанта. А це значило, що у підпорядкування потрапили її ж співробітники. Яна Крот зазначає, що на нові стосунки керівника-підлеглих було нелегко перейти. Тепер це вже згуртована кваліфікована команда,  у якій дискутують і приймають спільні рішення.

krot_1.jpg (476 KB)

Наразі у підпорядкуванні Яни Крот дві лабораторії, а також вона прийняла пропозицію очолити ще одну, яка буде будуватися.

«Тривала монотонність у роботі й рутина швидко набридають, тому я завжди беруся за щось нове. Мені хочеться від початку довести цю лабораторію до повноцінного функціонування і пишатися цим. Для мене це буде важливим кроком, така робота надзвичайно цікава. Робота повинна приносити не тільки гроші, а й задоволення», — Підкреслила Яна Крот.

krot_3.jpg (368 KB)

Хоча і графік її ненормований: інколи доводиться працювати і до 20:00, а в період жнив — ще пізніше. Також бувають випадки, коли необхідно працювати й на вихідних. Попри це сім’я Яни Крот підтримує такий вибір. До того ж, чоловік Яни теж працює в «Урожаї». А нещодавно родина почала будувати власний будинок, в який планують переїхати вже через 3 роки.

«Я знаю, що вдома на мене завжди чекають і підтримують, тому можу сказати, що в житті у мене гармонія між роботою та домом», — резюмувала Яна Крот.

Cвіжі вакансії МХП

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна