Літній ринок праці: шукають молодь і аграріїв

Протягом січня-червня 2019 року роботодавці проінформували центри зайнятості про наявність 651,5 тис. вакансій, що на 6% більше, ніж у січні-червні 2018 року. За видами економічної діяльності: кожна п’ята вакансія пропонувалася у сільському, лісовому та рибному господарстві; 18% - на підприємствах та установах переробної промисловості; 16% – в оптовій та роздрібній торгівлі.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників — це водії, слюсарі, трактористи, електромонтери, монтери колії, токарі та інші. Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи — бухгалтерів, економістів та інженерів різних галузей.

Станом на 1 липня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних становила 287,1 тис. осіб що на 5% менше, ніж станом на відповідну дату минулого року. За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід,  кожен четвертий раніше працював у сільському господарстві; 16% в оптовій та роздрібній торгівлі; по — 14% у переробній промисловості та у державному управлінні й соціальному страхуванні.

Найвищий рівень зайнятості спостерігався у м. Києві (62,4%), Харківській (61,4%), Дніпропетровській (59,0%), Київській (58,7%) та Миколаївській (58,5%) областях, а найнижчий — у Волинській (49,5%) та Донецькій (50,6%) областях.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна