Ігор Богданов: Керівник повинен не боятися приймати рішення

Директор з інформаційних технологій, член правління агрохолдингу AGR Group Місака Хідіряна Ігор Богданов впевнений, якщо робота — це хобі, то цій людині не загрожує вигорання. Досягнення цілі та отримані результати повинні надихати. Як вдається досягати робочих цілей Ігорю Богданову та мотивувати своїх співробітників — у нашому інтерв’ю. 

bogdanov_3.JPG (111 KB)

AgroRobota.com.ua: Що входить у коло ваших обов’язків і скільки людей під вашим керівництвом?

Ігор Богданов: У коло моїх обов’язків входить автоматизація всіх процесів нашого агрохолдингу, впровадження систем точного землеробства та геоінформаційних технологій, а ще закупівля і продаж сільгосптехніки. Також я є керівником комітету з автоматизації, на якому колегіально приймаються рішення щодо шляхів автоматизації та вибору технологічних рішень. 

У моєму підпорядкуванні приблизно 20 чоловік. Це інженери з точного землеробства, програмісти, співробітники підтримки інфраструктури та мереж і спеціалісти з геоінформаційних систем. 

AgroRobota.com.ua: На Вашу думку, які навички надважливі для керівника? 

Ігор Богданов: На мій погляд, це комунікативність, пунктуальність, небайдужість. Не треба проходити повз, навіть, якщо це тебе не стосується, а слід втручатися в процес, якщо він іде неправильно, а ти про це знаєш. Але головне для керівника не боятися приймати рішення і робити це оперативно.

AgroRobota.com.ua: Щоб успішно керувати автоматизацією процесів, треба завжди бути обізнаним у нових технологіях. Як завжди бути в курсі справ?

Ігор Богданов: Згоден, треба. По-перше, треба підвищувати кваліфікацію своїх спеціалістів, відправляти їх на виставки, конференції, а також спілкувалися з колегами, знайомитися і обростати зв’язками. Слід ніколи не стояти на місці, завжди пробувати щось нове, якщо не в продуктивному, то в тестовому середовищі. Треба пробувати, переймати досвід тих, хто це вже зробив. 

Я намагаюсь теж завжди бути в курсі всіх справ і, по можливості. відвідувати виставки та конференції, які направлені на представлення певних новинок та інновацій у сфері автоматизації. А також приділяю увагу зустрічам з колегами свого напрямку, щоб в неформальній обстановці обговорити їхні здобутки та поділитися своїми.

Читати також: Завдання A.G.R. Group — дати людям можливість розвиватися в унісон зі своїм бізнесом

bogdanov_2.JPG (152 KB)

AgroRobota.com.ua: Існує стереотип, що IT-технології для молодих фахівців. Чи важливий вік працівника вашої сфери діяльності?

Ігор Богданов: На мій погляд, вік це не першочергове, на що треба дивитися при наймі на роботу IT-спеціаліста. Фахівцю може бути 25 років, а він вже набагато обізнаніший і дуже хоче працювати. Головне бажання людини навчатися, завжди йти вперед і не зупинятися на досягнутому. Я зустрічав людей, які в 50 років дають фору молодим керівникам і спеціалістам, тому що їм це цікаво, і вони не зупиняються. Вікової межі, на мій погляд, немає. Наприклад, у мене був 60-річний співробітник, який завжди був двигуном прогресу у нашому холдингу.

AgroRobota.com.ua: Який у Вас графік роботи? Доводиться в особистий час приділяти увагу роботі?

Ігор Богданов: Я прокидаюся о 7:00, роблю зарядку і збираюся на роботу. Хоча графік у нас стандартний з 9:00 до 18:00, але я намагаюся прийти о 8:00, щоб до початку робочого дня спланувати зустрічі та підготуватися до них, подивитися електронну пошту й випити чашку кави. Якщо немає ніяких поточних питань, які потребують понаднормово знаходитися в офісі або в робочому процесі, то о 18:00 я вже можу піти додому. Але частіше так не буває і мій робочий день закінчується о 19:00.

AgroRobota.com.ua: Чи відчули вплив пандемії коронавірусу на роботі?

Ігор Богданов: Нашу діяльність це торкнулося, але я не можу сказати, що це був великий вплив. Весною минулого року ми абсолютно швидко, за тиждень, перевели всіх співробітників на віддалену роботу. Тоді був включений жорсткий карантин, перша хвиля епідемії коронавірусу, тому всі не знали, чого очікувати. Ми змогли абсолютно без жодних втрат перейти на віддалену роботу. 

Для мене особисто, коли ми працювали 2 місяці на віддаленій роботі, це було трохи складно. Бо робочий день починався вже о 7:00, коли взяв ноутбук, і закінчувався о 21:00, коли його вимикав. Бо не треба нікуди їхати, не треба нікуди йти й ніхто тебе не відволікає. У тебе є комп’ютер, телефон і робота. 

Мої співробітники, а за своїх я можу говорити, показали високу результативність на віддаленій роботі. Тому я не вважаю, що певний час знаходження людини на робочому місці, дасть результати. Спеціаліст може працювати віддалено, а результативність у нього буде набагато більша. 

Читати також: Головні принципи мотивації працівників A.G.R. Group

bogdanov_4.JPG (118 KB)

AgroRobota.com.ua: Чи стикалися ви з емоційним вигоранням і як зробити, щоб воно не передалося іншим працівникам? 

Ігор Богданов: Є певні правила, які я установив для себе. У вихідні я намагаюся повністю відключитися від роботи і присвятити день своїй родині, а саме своїй доньці. У нас всі вихідні — це день тата. І мене це дуже заряджає. Я мало приділяю уваги родині в будні дні. Адже виїжджаю на роботу, коли дитина з дружиною ще сплять, а приїжджаю, коли вони вже збираються лягати, тому можу тільки прочитати казку. 

Якщо робота подобається і є твоїм хобі, то ніякого вигорання не буде. А якщо працюєш через зусилля, то це, напевно, не твоя робота.

AgroRobota.com.ua: Ви б хотіли, щоб ваша дитина обрала також роботу в агросфері?

Ігор Богданов: Я скажу, що я не проти, якщо моя дитина того буде бажати. Я хотів би, щоб цей вибір був зроблений самостійно, коли прийде час. 

Я ж у свій час вибирав не агро, а автоматизацію. Мій кар’єрний шлях взагалі починався з банківських систем, а потім я перейшов в агросферу. І я дуже радий цьому. 

Bogdanov.JPG (162 KB)

AgroRobota.com.ua: Що Вас надихає у роботі? 

Ігор Богданов: Надихає результат, коли перед тобою спочатку лежать деталі, а в кінці ти бачиш, що ці деталі вже рухаються. Тобто є досягнення цілі і результат.

AgroRobota.com.ua: Які робочі цілі на 2021 рік поставили перед собою? 

Ігор Богданов: Цілі намагаюсь формувати довгострокові і короткострокові. Щодо короткострокових, то це збирання урожаю, отримання результатів роботи в точному землеробстві, автоматизація земельного банку, інтеграція системи обліку 1С та геоінформаційної системи. В планах до кінця 2021-го року у мене стоїть закінчення інвентаризації і автоматизації земельного банку. Це доволі серйозний проект. Також до кінця цього року хочемо поставити нові сучасні дощувальні машини у нашому новому кластері «Херсон». 

А довгострокова ціль проведення максимальної автоматизації виробництва, де можна її провести, щоб мінімізувати вплив людини на інформаційні системи та попередити помилки під час виконання виробничих операцій. Це довгострокова перспектива. 

AgroRobota.com.ua: Бажаємо швидкої реалізації планів! Дякуємо за співбесіду!

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна