Головний агроном МХП-Агрокряж розповів про особливості навчання фахівців компанії

Головний агрономом «МХП-Агрокряж» Віктор Педоренко в інтерв'ю Ladyzhyn.news зазначив, що агрономи компанії постійно проходять навчання. Взимку 2-3 тижні відбуваються зустрічі з консультантами, спеціалістами із різних компаній.

«Так, як студенти на парах, так і ми сідаємо, і нам зачитують повністю лекції, проводяться семінари. Крім того, ми відвідуємо всі Дні поля, на які нас запрошують представники різних компаній. То ж ми їздимо на всі семінари, які вони проводять. Це свого роду навчання та спілкування з колегами: можна чогось навчитися, щось нове послухати, що ми розкажемо. До нас приїжджають багато закордонних спеціалістів, які нам також розказують про свої технології,  про свою техніку, яку ми потім використовуємо на своїх полях. Ми порівнюємо, яка технологія краща», — поділився Віктор Педоренко.

Середній вік агрономів на підприємстві — 38 років. В основному це молоді хлопці, які пройшли період навчання, але прийшли в компанію і вагалися, а згодом зрозуміли, що ця робота їм подобається, підучилися і залишилися працювати.

За словами Віктора Педоренко, у «МХП-Агрокряж» не вимагають, щоб у компанію приходив повністю навчений спеціаліст, бо основним принципам його навчать на місці. Окрім того, технології кожен рік змінюються, сільгосптехніка регулярно оновлюється, тому студентам, які приходять працевлаштовуватися, необхідно мати основні знання з біології та хімії. Наразі «МХП-Агрокряж» запрошує студентів на практику. Зокрема, 15 квітня, коли почнуться масові весняно-польові роботи, готові взяти готові 2-5 студентів.

«Сучасний агроном — дипломований фахівець у сфері сільського господарства, який володіє широким набором навичок і знань. Агроном сьогодні повинен уміти все, починаючи від планування товарно-матеріальних цінностей, розумітися на економічних питаннях і закінчуючи всіма технологічними процесами, які відбуваються на підприємстві до збору врожаю і збору даних,  планування врожаю», — зазначив Віктор Педоренко.

Читати також: Люди МХП: Микола Коробов

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна