Через пандемію Danone скоротить до 2 тис. робочих місць

Компанія Danone скоротить до 2 тис. робочих місць, в тому числі кожне четверте в своїй глобальній штаб-квартирі. Скорочення становить близько 2% від загального числа співробітників компанії.

Про це повідомляє Latifundist.com

Зазначається, що найбільший у світі виробник йогуртів намагається відновити прибутки після того, як компанія постраждала від пандемії коронавіруса.

Наразі розглядаєтьс питання про перенесення глобальних штаб-квартир Danone для своїх різних підприємств ближче до бази своїх французьких операцій в Парижі. Таким чином, щорічна економія коштів повинна досягти €1 млрд ($1,2 млрд) до 2023 року.

Окрім того, головний виконавчий директор Еммануель Фабер змінює підходи для усунення внутрішніх недоліків в управлінні. Відзначається, що компанія роками боролася за те, щоб поліпшити свій європейський молочний підрозділ, незважаючи на впровадження десятків нових продуктів.

« У нас були структурні недоліки в тому, як ми працювали і організовували. Ми були надмірно інноваційні, і просували продукти, які не могли підтримати, або це не зробило б їх довгостроковими інноваціями. Це було зловживанням ресурсів», — прокоментував Еммануель Фабер.

Згідно з матеріалом, акції Danone впали на 2,5%. У цьому році вони втратили більше чверті своєї вартості, в той час як акції Nestle впали на 3,7%.

Свіжі вакансії агробізнесу

Нові вакансії