Анатолій Кобзаренко: Ставте цілі та день за днем ідіть до своєї мети

20 травня на 55 році життя відійшов у вічність Анатолій Кобзаренкозасновник одного із найбільш відомих вітчизняних виробників техніки та обладнання «Завод Кобзаренка», суспільно-політичний діяч, зразковий сім'янин і дбайливий керівник.

До 1993 р. Анатолій Кобзаренко працював агрономом у колгоспі в Липоводолинському районі Сумської області. Під час практики в Німеччині познайомився з власником заводу сільгосптехніки Fliegel, з яким вирішили створити спільне підприємство. Спочатку виробництво відбувалося в гаражі його будинку. А у 2008 р. був заснований «Завод Кобзаренка», який на сьогодні є лідером з виробництва тракторних причепів в Україні і експортує техніку до всіх континентів.

На офіційному сайті Президента України зареєстровано петицію № 22/117300-еп щодо присвоєння директору і засновнику компанії Анатолію Кобзаренку звання Героя України посмертно за вклад у розвиток АПК. Щоб вона була розглянута Президентом України, її повинні підтримати як мінімум 25 тис. громадян. Ознайомитись із інструкцією щодо заповнення можна за посиланням.

Підписати петицію

Сьогодні згадуємо слова Анатолія Дмитровича, які надихають піклуватися про близьких, працювати, ставити цілі та не зупинятися на досягнутому. 

kobzarenko_9.jpg (115 KB)
Я був першим працівником на заводі, далі прийшли ще 3-5-7 і більше людей. Через п’ять років наша команда вже мала понад сотню співробітників. Усі працювали в мене вдома у дві зміни, навколо хати були побудовані гаражі.

poloska_1.png (15 KB)

Як кажуть: «Вчися цілуватися на помідорах». А у нас так: «Учись працювати на тачках». Тому працівники, які приходять на підприємство після училища, варять тачки, а вже потім переходять на іншу техніку.

poloska_1.png (15 KB)

Завжди дефіцит людей-організаторів. Бригадиру треба знаходити спільну мову з співробітниками, мотивувати чи й примушувати працювати. Найпростіше ні про що не думати: відробив 8 годин і пішов відпочивати.

kobzarenko_1.jpg (101 KB)

Незамінних на ринку не має, потрібно бути унікальним! Завод Кобзаренка — це бренд, який знають та поважають в Україні та далеко за її межами! Звісно, за цим стоїть кропітка праця всіх співробітників та надійність партнерів! 

poloska_1.png (15 KB)

Наша ціль — забезпечити людей роботою. До середини літа 2021 року на заводі буде працювати 1000 чоловік. А це плюс 100 чоловік до минулого року. Треба не спати ні хвилини й на ринку пропонувати нову продукцію. 

poloska_1.png (15 KB)

Розпочинається будівництво електростанції на щепі. Це дає 60 нових робочих місць для фахівців вищої кваліфікації, які отримуватимуть вищу зарплату. Також буде будівництво теплиць, де зможуть знайти роботу десятки жінок і пенсіонерів. 

kobzarenko.jpg (250 KB)

Запросили студентів пройти практику і забезпечуємо їх безкоштовним харчуванням, житлом і роботою. Очікуємо, що хоча б 10% студентів після закінчення навчання прийдуть до нас працювати. Також оголошуємо набір груп, яких будуть вчити на зварювальників, токарів і фрезерувальників. 

poloska_1.png (15 KB)

Наше тіло — це наш основний капітал. Як ми його загартуємо морально і фізично, так ми і будемо досягати поставлених задач в житті. 

poloska_1.png (15 KB)

Біг є одним з ідеальних варіантів для підтримання фізичного здоров’я! Маю відзначити, що вдосконалюючи наш фізичний стан ми звільняємось від зайвих думок, цим самим з’являється енергія і сила для нових ідей та можливостей.

kobzarenka_4.jpg (359 KB)

Потрібно, щоб працівники були здоровими й не хворіли. Щоб люди приходили, заробляли і собі гроші, і прибуток компанії. І я цього не приховую.

poloska_1.png (15 KB)

Якщо щось змінювати, то потрібно починати з маленьких кроків...Для кожної людини важливо, що робиться на її вулиці, поряд з її подвір’ям, а вже потім в країні. 

poloska_1.png (15 KB)

«Не важливо як ти вдариш, а важливо як ти витримаєш удар». Ця фраза як ніколи оцінює становище бізнесу після 2-х місячного карантину. Як керівник великого заводу, я приймаю удари, які невидимі для співробітників та споживачів, тому важливо поділитися своїм поглядом на ситуацію, що склалася, з іншого ракурсу.

kobzarenko_2.JPG (330 KB)

Не треба сидіти на місці! Я завжди кажу, що вовка ноги годують. Закликаю аграріїв не лінитися і їздити, дивитися, відвідувати виставки. Іноді у перший день виставки здається, що вже все побачив. Але ж залишаєшся на другий — бачив вдвічі більше. Мозок працює і думає, де і які ідеї можна примінити.

poloska_1.png (15 KB)

Одного бажання для підйому економіки замало. Всі добре знають рівень машинобудування Радянського Союзу, і якщо дерево, яке посаджено дає пагони росту, а його витягнуть, щоб подивитися коріння то росту не буде.

poloska_1.png (15 KB)

Ставте цілі та день за днем ідіть до своєї мети. Вчіть цьому своїх дітей, бо тільки щоденна праця над собою зробила з мавпи людину!  Нещодавно дивився фільм «Еверест», дуже мотивуючий фільм. Після перегляду фільму подумав та вирішив, що я вже маю свій «Еверест». Для мене це будівництво електростанції 6 МВт на щепі. Вартість такого проекту коштує 500 млн гривень. Це будівництво є епохальним для всього мого життя та переходом у вищу лігу бізнесу. Я вже розпочав це сходження.

kobzarenko_1.JPG (134 KB)

Редакція AgroRobota.com.ua висловлює співчуття рідним, близьким і колегам Анатолія Кобзаренко.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна