Заробітчани зможуть отримати до 150 тис. грн на власну справу

Уряд схвалив проект закону щодо запровадження системи стимулюючих заходів для громадян, які працювали за кордоном та повернулися в Україну, спрямованих на підтримку їх підприємницької діяльності.

Про це повідомляє kmu.gov.ua.

«Така підтримка від держави спрямована на те, щоб люди залишались в Україні та мали можливість відкривати або розвивати свій бізнес. Це інвестиції у свою громаду, у свою економіку, у свою країну», — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Отримати допомогу у розмірі до 150 тис. грн можуть українці, які працювали за кордоном понад 1 рік. Розмір вплати повинен бути пропорційним інвестиціям від заявника. Таким чином, заробітчани також повинні інвестувати власні гроші.

Окрім того, українці, які мають трудовий стаж понад 10 років, зможуть отримати одноразову допомогу на безповоротній основі. Ті заявники, які мають менший страховий стаж, зможуть отримати допомогу у формі безвідсоткової державної позики та мають повернути кошти протягом наступних 5 років.

Читати також: Як освоїти професію сировара і відкрити сімейний бізнес

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна