Володимир-Волинська птахофабрика тестує співробітників на COVID-19 власним коштом

Володимир-Волинська птахофабрика тестує співробітників на COVID-19 власним коштом

Володимир-Волинська птахофабрика тестує співробітників на COVID-19 власним коштом

Керівництво «Володимир-Волинської птахофабрики» вирішило за власні кошти проводити аналізи на коронавірус своїх співробітників в приватних лабораторіях. Вартість такого одного тесту ПЛР становить 1 400 грн.

Про це розповіла голова наглядової ради «Володимир-Волинської птахофабрики» Аліна Сич в ефірі «12 телеканалу».

За її словами, тестування в державній лабораторії тривалий процес, який триває понад три тижні. Протягом цього часу співробітники перебувають на лікуванні і самоізоляції. Лікування всім працівникам покриває страховка.

«З першого позитивного аналізу ми постійно співпрацювали з районною санепідемстанцією, оперативно обмінювалися інформацією щодо оточення людей, контролювали відправлення на самоізоляцію, ми отримали протокол з чітким переліком посилених заходів дезінфекції та допомогу в їх організації та впровадженні», — зазначила Аліна Сич.

Окремо Аліна Сич розповіла про співпрацю з Володимир-Волинським міським радою. За її словами, мер міста Володимир-Волинський жодного разу не звернувся до підприємства із запитом про стан і кількість хворих людей, не запропонував допомоги, але при цьому організував комісію і подав пропозицію на обласну адміністрацію, щоб закрити птахофабрику.

Представниця компанії підкреслила, що влада повинна сприяти і допомагати соціально відповідальному підприємству в подоланні такої проблеми, а не стояти осторонь.

Як відомо, на «Володимир-Волинській птахофабриці» працює понад 1600 чоловік. Всього за період спалаху на підприємстві зареєстровано 56 випадків COVID-19.

Нові вакансії