Віталій Філатов розповів про особливості корпоративного управління Ведерстад Україна

Генеральний директор «Ведерстад Україна» Віталій Філатов охарактеризував модель корпоративного управління і зазначив, що з 2006 р. компанія не вибудовувала жорстку ієрархічну структуру з обов'язковими денними чи тижневими нарадами. Вони проводяться двічі на рік: підбивання підсумків і фінансове планування на наступне півріччя.

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Віталій Філатов про різницю між Väderstad і Mercedes-Benz S600 та продаж сільгосптехніки без відкатів».

Також Väderstad почала інвестувати в засоби комунікації. Орієнтувались на модель, у якій споживач знаходиться на всій території країни, а тому структура компанії повинна бути розповсюджена по всій Україні. Тобто центральний офіс в Жашкові — це тільки бек-офіс.

«Продавці і сервісні спеціалісти можуть жити в будь-якому місті. Наша структура дуже демократична і базується на власній відповідальності спеціалістів. Безумовно, при прийнятті на роботу люди проходять випробувальний термін. Але основна ідея — допомогти, навчити, направити спеціаліста в необхідне річище і за декілька місяців дати йому можливість реалізовувати себе в нашій компанії. Саме тому я відвідую офіс в Жашкові 2-3 рази на місяць, не частіше. Виключно для зустрічей, спілкування з колективом і, на жаль, для підписання купи паперів. Але насправді моє життя — це життя в регіонах з клієнтами», — пояснив Віталій Філатов.

Наразі команда компанії «Ведерстад Україна» налічує 42 людини. Найбільше інженерів — 12 осіб. Серед них є як бренд-інженери, які відповідають за певні регіони та дилерів, так й інженери в постійному підпорядкуванні, котрі займаються підтримкою дилерів. Командою керує Михайло Лановенко. Демо команда складається з 4 осіб, яку очолює Валерій Кремсал. Туди також входять інженери та демонстратори техніки. 6 бренд-менеджерів і решта — бек-офіс, який відповідає за логістику і постачання запчастин.

Серед співробітників-старожилів — фінансовий директор Леонід Прокопович і директор з продажу у західних регіонах Володимир Підвальний, які працюють в компанії 15 років.

«Є й такі, котрі намагаються реалізувати себе на іншому місці роботи, а потім знову повертаються. Єдиний принцип, якого я притримуюсь, — ніколи і нікого не вмовляти‎. Тобто, коли людина вирішила спробувати себе на іншому місці роботи, звільнитись, я ніколи не буду її відмовляти, агітувати, щоб залишилась. Хоча маю зауважити, що такі ситуації трапляються не часто. Адже компанія постійно розвивається і збільшує штат працівників», — наголосив Віталій Філатов.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна