Ветеран АТО започаткував екологічний стартап Ovochar

На Запоріжжі ветеран АТО, переселенець із Донецька Богдан Чабан об'єднав українських фермерів та започаткував екологічний стартап. На початку 2021 року в Україні з'явилася нова компанія Ovochar — магазин екологічно чистих овочів, де отримати кошик свіжих продуктів із теплиці можна безпосередньо від фермера.

Про це повідомляє ШоТам.

Богдан вирішив об'єднати виробників, які хотіли б змінюватись та розвиватися, зібравши їх у кооператив, і саме цьому кооперативу дати доступ до ринків, рітейлу, споживачу під єдиним брендом «Овочар». Тепер, за словами Богдана, овочар — це професія.

«Овочарами ми називаємо людей, які вирощують на городі овочі в концепції екологічної свідомості, не використовують агресивні засоби хімії та прагнуть перейти на максимально органічний спосіб вирощування овочів», — каже Богдан. 

Зараз серед фермерів є ті, хто вирощують огірки, томати всіх видів і кольорів, салат, зелень, кабачки, баклажани, кукурудзу тощо. Богдан каже, їхня команда намагається планувати асортимент разом із фермерами, щоб розуміти, у кого, що і в який період має бути готове до продажу. Наразі кооператив об'єднує 47 господарств, а у планах компанії вирости до 100 домогосподарств. Нових людей залучають через знайомства: фермери приводять своїх друзів, родичів, кажуть, що з нами працювати краще. Також шукатимуть фермерів під час власних навчань.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна