Верховна Рада підтримала закон про відновлення проведення конкурсів на посади держслужби

Вчора, 23 лютого, Верховна Рада підтримала закон про відновлення проведення конкурсів на посади державної служби, які були припинені через карантин, і щодо продовження терміну повноважень виконувачів обов’язків міністрів. «За» проголосували 267 народних депутатів.

Про це повідомляє interfax.com.ua.

Раніше Президент України Володимир Зеленський запропонував вилучити із закону 2021 року норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра є вакантною.

«Зеленський звернув увагу Верховної Ради, що положення, у яких ідеться про виконання першим заступником міністра або заступниками міністра (у період, коли посада міністра є вакантною) лише окремих повноважень міністра, є неприйнятними, адже порушують конституційні норми щодо призначення за поданням прем'єра членів уряду, йдеться в повідомленні. Неухвалення Верховною Радою протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади з формування та реалізації державної політики в певній сфері», — йдеться у повідомленні.

Читати також: Зміна законодавства, кадрів і підходів — основні інструменти реформування системи — Магалецька

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна