Зміна законодавства, кадрів і підходів — основні інструменти реформування системи — Магалецька

Голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька зазначила, що зіткнулася з потребою у підвищенні ефективності відомства. 

Про це йдеться в матеріалі Latifundist.com.

«Після кожної зустрічі з представниками тієї чи іншої профільної асоціації у мене залишаються десятки запитань з приводу процесів в Держпродспоживслужбі як на загальноукраїнському, так і на регіональному рівнях. Що можливо — вирішую, але глобально потрібно реформувати систему, збільшувати її коефіцієнт корисної дії. Три основні інструменти для цього — зміна законодавства, зміна кадрів, зміна підходів», — пояснила Владислава Магалецька.

За її словами, зміна кадрів є актуальним питанням для України в останні роки. Адже неможливо провести реформи з людьми, яким реформи невигідні. Тому це перші кроки, з яких очільниця Держпродспоживслужби почала свою діяльність. 

Також Владислава Магалецька підкреслила, що під час карантину служба продовжує виконувати свої функції і працювати в рамках чинного законодавства.

«На зустрічах із представниками бізнесу, особливо під час посилення карантинних обмежень, дуже часто звучать питання щодо перевірок та про рівень контролю. У даному питанні Служба — лише інструмент урядової політики, і ми реалізуємо завдання, які на нас покладені»,— наголосила  Владислава Магалецька.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна