Угорщина почала наповнювати казну за рахунок трафіку заробітчан — думка

Власник агенції з працевлаштування Тарас Вакула заявив, що наразі українським заробітчанам стало набагато складніше працевлаштуватися в Угорщині. Про це пише mukachevo.net.

За його словами в Угорщині почали наповнювати держказну за рахунок трафіку заробітчан. Зокрема, систематичним стало штрафування неофіційних бусиків-перевізників.

«Беруть окремого пасажира, ніби між іншим розпитують куди їде, для чого і чи дорого нині коштує доїхати до роботи. Людна розповідає яку суму заплатила перевізнику, і вуаля — на перевізника вже пишуть протокол, вся група застряє до ночі на кордоні і всіх, наче небезпечних злочинців допитують та дожимають підписати кляузу на водія», — розповів Тарас Вакула.

Також почастішали випадки, коли не перевірялося дотримання заробітчанами самоізоляції протягом 10 днів, а після отримання ВНЖ і прописки, на місце проживання приходив лист зі штрафом, про порушення карантину.

За словами Тараса Вакули, роботи в Угорщині для українців за останній час стало набагато менше. Це зумовлено спадом замовлень на підприємствах через коронакризу і тим, що багато угорців залишились без роботи в інших країнах та повертаються додому.

Читати також: Робота в Угорщині — чи є заради чого їхати?

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна