У ЄС наголошують на важливості цукрової галузі в контексті працевлаштування сільського населення

Багато з країн ЄС наголошують на важливості цукрової галузі в контексті надання можливостей працевлаштування для людей у сільській місцевості. 

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Робота цукровиків на межі рентабельності. Чи змотивує держпідтримка 2022 сіяти більше цукрових буряків».

Фахівці ЄС надають країнам, які найбільше потребують, щороку €180 млн (5,6 млрд грн) дотацій. Адже ця галузь забезпечує значну кількість населення сільських територій гідною роботою та заробітною платою.

За словами директора НПЦ «Цукробурякового виробництва» Олександра Коротинського значне і тривале зниження цін на цукор, а відповідно і цукрові буряки, змусило фермерів ЄС відмовлятися від посівів цукрових буряків, закривати цукрові заводи і це призвело до скорочення населення у сільській місцевості. 

Міністерство сільського господарства ЄС прийняло рішення залишити підтримку цукрових буряків у наступній програмі розвитку сільських територій до 2027 року. Це вказує на те, що сектор цукрових буряків без субсидій очікує стагнація і він не зможе розвиватися без підтримки. Наразі біля цукрових заводів утворилося багато суміжних підприємств та напрямків. 

«Можна зробити висновок, що Державна підтримка, яка надається на вирощування цукрових буряків націлена, головним чином, не на збільшення посівних площ під культурою цукрових буряків, а на сталому розвитку галузі», — пояснив Олександр Коротинський.

Нові вакансії