Сировари молочної ферми Мукко мають три розряди

Засновник молочної ферми «Мукко» Назар Кміть зазначив, що на його підприємстві усі сировари мають три розряди. Щоб здобути третій розряд, потрібно пропрацювати в «Мукко» 1,5 роки та скласти іспити.

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Коза та бізнес. Як колишній футболіст Назар Кміть налагодив виробництво крафтових сирів у Львівській області».

У «Мукко» на зміні працюють три сироварі та технолог. Щороку запрошують сировара з Нідерландів, щоб він оцінив, чи правильно дотримується технологія виробництва, чи не допускаються помилки. Раз на місяць Назар Кміть також бере участь у цій роботі, щоб оцінити компетентність своїх майстрів. 

«У нас працюють люди різних професій. Сировари Назар та Андрій із Моршина. Один працював у Польщі, інший на заводі у Моршині. Віктор працював завскладом у «Фуршеті». Є технолог Віктор, якому ми не дозволили стати поліцейським. Він закінчив МВС, і ми його забрали до себе. Уляна працювала перукарем, і Наталя на ковбасах. Ну і я футболом займався», — поділився Назар Кміть.

Компанія «Мукко» — це сімейний бізнес, де кожен має свої обов'язки. Назар Кміть відповідає за виробництво та маркетинг. Дружина Аліса після народження другої дитини працює дистанційно. Її сфера діяльності екскурсії, інтернет-магазин, соцмережі та канал на YouTube. Рідна сестра Назара, Дана, відповідає за сертифікацію НАССР та відділ кадрів. Її чоловік Юрій, колишній успішний банкір генеральний директор «Мукко». Батьки Назара Кмітя головні порадники у бізнесі.

Читати також: Як освоїти професію сировара і відкрити сімейний бізнес

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна