Сировари молочної ферми Мукко мають три розряди
Засновник молочної ферми «Мукко» Назар Кміть зазначив, що на його підприємстві усі сировари мають три розряди. Щоб здобути третій розряд, потрібно пропрацювати в «Мукко» 1,5 роки та скласти іспити.
Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Коза та бізнес. Як колишній футболіст Назар Кміть налагодив виробництво крафтових сирів у Львівській області».
У «Мукко» на зміні працюють три сироварі та технолог. Щороку запрошують сировара з Нідерландів, щоб він оцінив, чи правильно дотримується технологія виробництва, чи не допускаються помилки. Раз на місяць Назар Кміть також бере участь у цій роботі, щоб оцінити компетентність своїх майстрів.
«У нас працюють люди різних професій. Сировари Назар та Андрій — із Моршина. Один працював у Польщі, інший — на заводі у Моршині. Віктор працював завскладом у «Фуршеті». Є технолог Віктор, якому ми не дозволили стати поліцейським. Він закінчив МВС, і ми його забрали до себе. Уляна працювала перукарем, і Наталя — на ковбасах. Ну і я футболом займався», — поділився Назар Кміть.
Компанія «Мукко» — це сімейний бізнес, де кожен має свої обов'язки. Назар Кміть відповідає за виробництво та маркетинг. Дружина Аліса після народження другої дитини працює дистанційно. Її сфера діяльності — екскурсії, інтернет-магазин, соцмережі та канал на YouTube. Рідна сестра Назара, Дана, відповідає за сертифікацію НАССР та відділ кадрів. Її чоловік Юрій, колишній успішний банкір — генеральний директор «Мукко». Батьки Назара Кмітя — головні порадники у бізнесі.
Читати також: Як освоїти професію сировара і відкрити сімейний бізнес
Не пропусти останні новини! Підписуйся на наші соціальні мережі.