Сергій Мазур: Головне для агронома — бачити, що праця дає плоди

Після закінчення Дніпропетровського сільськогосподарського інституту Сергій Мазур працював агрономом-садівником у колгоспі у селі Гордіївка на Вінниччині. Згодом обійняв посаду головного агронома. А з 2008 року практично весь його колектив перейшов у «Зернопродукт МХП»

Які умови роботи та зарплати запропонувало це підприємство — свіжому випуску «Люди МХП».

Читати також: «Найголовніше для агронома — бачити, що праця, в яку вкладаєш і душу, і здоров'я, і час, дає плоди»

mazyr_8.jpg (88 KB)

«Абсолютно не шкодую про це рішення. МХП — велика і дуже хороша компанія, яка дбає про людей — і про працівників, і про громади, на території яких працює», — заявив Сергій Мазур.

З 2008 року Сергій Мазур почав працювати на посаді головного агронома Гордіївської філії. Якщо на той час було 18 чи 19 філій, то два роки тому відбулася оптимізація і утворилося 7 підрозділів. Сергій Мазур став провідним агрономом Бершадського виробничого підрозділу. 

«Зернопродукт МХП» — прозора компанія, зі стабільною зарплатою, стабільним прибутком. Компанія сплачує податки, забезпечує захищеність робітників. Наші працівники мають безкоштовне якісне харчування, усі забезпечені спецодягом. Працівникам зараховується робочий стаж. Дуже комфортно тут працювати», — поділився Сергій Мазур.

mazyr_5.jpg (91 KB)

Бершадський виробничий підрозділ вирощує озиму пшеницю, озимий ріпак, кукурудзу на зерно і на силос, соняшник, багаторічні трави. Сергій Мазур стверджує, що урожаї стабільні, хоча природні умови бувають дуже складними, як, наприклад, у минулому році. Наразі вже запланована структура посівів на 2022 рік і підприємство закуповує необхідне для наступної посівної кампанії. 

«Отримати гарний урожай — це головна наша мета, яка дає зрозуміти, що не даремно працюєш. Найголовніше для агронома — бачити, що праця, в яку вкладаєш і душу, і здоров'я, і час дає плоди», — наголосив Сергій Мазур.

mazyr_6.jpg (83 KB)

Колектив Бершадського виробничого підрозділу «Зернопродукт МХП» молодий: середній вік 35-40 років. Приходять молоді люди на посади трактористів, механізаторів, доярок, водіїв. За словами Сергія Мазура, наразі суттєво змінилося ставлення до працівників і фахівців дуже цінують. Але ж і працівники значно відповідальніше ставляться до роботи.

«До нас часто приходять на практику студенти. Дехто з них залишається працювати, якщо є вакантні місця. Сьогодні всі цінують гарну роботу. У нас високі зарплати. У сезон механізатор може заробити дуже добре. Знаю, за минулий місяць, у механізаторів була зарплата від 10 до 53 тисяч гривень», — пояснив Сергій Мазур.

mazyr.jpg (133 KB)

Окрім того, підприємство йде в ногу з сучасністю. Кожет гроном має планшет і необхідні для роботи програми, а співробітники можуть зайти на будь-яке поле і побачити хто там працював, що зроблено.

«Все видно у планшеті: коли техніка під'їжджає до поля, хто і що там робить, всі заявки на склад, усі підтвердження. Програма відразу і нараховує зарплату механізаторам. Якщо працювали двоє, то видно скільки кожен зробив, з якою швидкістю працював, наскільки якісно виконана робота. Значно легше з планшетами працювати, менше паперової роботи і працюється оперативніше», — підкреслив Сергій Мазур.

Хоча більшу частину роботи агрономи проводять у полях, але взимку у центральному офісі для агрономічної служби (50-60 осіб) проводять навчання. Зазвичай вони тривають 10 днів, але минулого року у зв'язку з пандемією, навчання були скорочені і у них брали участь тільки провідні агрономи.

mazyr_4.jpg (87 KB)

Дружина Сергія Мазура працювала завскладом у «Зернопродукті». Зараз вона займається власним господарством: вирощує сад, а також утримує курей, качок, гусей, поросят.  

«Зараз мрію, щоб наша ненька-Україна стала багатою, щоб закінчилась війна, щоб не гинули наші солдати. Хочу, щоб настав мир і злагода, щоб прийшла стабільність. Мрію також, щоб закінчилась пандемія коронавірусу, щоб люди отримали якісні вакцини. Дуже хочу, щоб ставлення людей до себе було кращим, адже любити треба починати з себе, порядок наводити з себе. Якщо навести лад у своєму житті, то й далі все налагодиться», — резюмував Сергій Мазур.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна