Професія: аграрний журналіст

Агрожурналіст Майя Муха вже понад 5 років працює у виданні Elevatorist.com та на власному досвіді знає всі плюси та мінуси своєї професії. Тож сьогоднішний матеріал містить в собі купу порад для новачків, які вирішили, що агрожурналістика — це справа їх життя. 

Читати більше: Як стати аграрною журналісткою 

myha.jpg (406 KB)

Майя Муха, як і її головний редактор Elevatorist.com, раніше працювала на харківському регіональному телебаченні. Майя була оператором, проте все ж таки змінила свою фотокамеру на диктофон. Але спочатку журналістка пройшла «бойове хрещення», працюючи у стрічці новин сайту Elevatorist.com.

Читати більше: Професія: головний редактор аграрного видання

«Бувало так важко, що я плакала, думала — не зможу. Проте робота з новинами була корисна тим, що допомогла мені дуже добре розібратися і вивчити елеваторний ринок», — розповідає Майя.

myha_1.jpg (157 KB)

Не дивлячись на те, що журналістка не має диплома сільськогосподарського ВУЗу, проте для неї це не стало перепоною. Майя Муха впевнена, що самоосвіта та бажання бути корисною для людей, які читають видання — двигун успішної роботи.

«Наш сайт читають не пересічні люди, а спеціалісти, і у кожного з них свої професійні інтереси — хтось елеватори будує, хтось займається зернотрейдингом, хтось робить лабораторні аналізи зерна. І все це мені доводиться вивчати щодня, і навіть пробувати працювати в лабораторії. Наприклад, я писала статтю про те, як на елеваторі ефективніше працювали норії (авт. — пристрій для вертикального підйому зерна). І щоб добре розібратися у цій темі, я читала наукову роботу», — розповідає Майя Муха.

Працювати в медіа: вакансії

myha_3.jpg (206 KB)

Якщо журналістам, які працюють в полях та на фермах не завадить мати в гардеробі якісний дощовик та гумові чоботи, то тим, хто їдуть на елеватор, Майя Муха радить взяти з собою багато вологих серветок, змінний одяг або щось на кшталт легкої вітровки, щоб не стати «жертвою» пилу, якого на таких промислових об’єктах дуже багато.

«Від себе додам — не зайвими будуть бахіли, покладіть кілька пар в сумку, якщо їдете у відрядження. Мене вони кілька раз рятували від грязюки в полях після дощу, щоправда це були не звичайні медичні бахіли, а з цупкого поліетилену і висотою до колін, такі ще треба пошукати. Мені їх давав роботодавець», — ділиться Майя Муха.

Вакансії LatifundistMedia

myha_2.jpg (297 KB)

Майя Муха теж з усмішкою згадує агромандрівки. За п’ять років роботи на Elevatorist.com журналістка об’їздила всю Україну, не побувала поки лише у Івано-Франківській області.

«Можливість працювати подорожуюючи, — один із бонусів професії агрожурналіста», — резюмувала Майя Муха.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна