Олександр Момот: У роботі менеджера важлива стресостійкість

Олександр Момот працює менеджером відділу постачання «Зернопродукт МХП». За освітою він товарознавець у митній справі. Навчався в Уманському коледжі й Полтавському університеті економіки і торгівлі. Пошуки роботи привели його до відділу матеріально-технічного забезпечення на ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер». Тоді у хлопця не було жодного досвіду роботи, а зараз він запевняє, що усі практичні знання про робочі аспекти здобув в МХП. 

Чи є куди рости та вдосконалюватися — у свіжому випуску «Люди МХП».

Читати також: В аграрній сфері я здобув і продовжую здобувати великий досвід

momot_1.jpg (87 KB)

Олександр Момот працює в МХП з 2011 року, а у 2015 році перевівся на «Зернопродукт МХП» у відділ матеріально-технічного забезпечення. Ця ланка забезпечує співпрацю між відділом матеріально-технічного забезпечення і замовниками: замовляє сільгосппродукцію, добрива, ЗЗР, а також займається контрактами на надання послуг, оренди техніки. 

За словами Олександра Момота, у його роботі важлива стресостійкість. Наприклад, спричинюють доволі стресові ситуації  збої у постачанні техніки. Загалом на виробництві часто виникають нестандартні ситуації і необхідно їх вміти конструктивно вирішувати.

«Доводиться пристосовуватись і вчитися гнучкості. Важливі для менеджера і комунікабельність, вміння домовлятися. Частково треба бути і психологом, щоб краще розуміти контрагента, могти його переконати, знайти компроміс. Організованість, дисциплінованість, працьовитість, націленість на результат — такі риси варто виховувати у собі, щоб успішно працювати менеджером», — поділився Олександр Момот.

momot.png (934 KB)

За його словами, професія менеджера затребувана на ринку праці. Олександр Момот моніторить вакансії і вважаю нормальним знати, як оцінюють фахівців у різних сферах. Хоча найближчим часом не планує кардинальних змін і хоче реалізовуватися в МХП.

«Наш колектив складається з 5 людей. Працюємо дружно. Намагаємося допомагати одне одному і приймати колективні рішення, адже ми усі націлені на один результат. У нас не монотонна робота. Весь день комунікуємо, вирішуємо різні проблеми. Це виробництво, і всяке трапляється — щось ламається, чогось бракує, щось треба проконтролювати», — додав Олександр Момот.

momot_8.jpg (91 KB)

Разом з колективом вдається і відпочивати. Наприклад, підприємство вже декілька разів організовує колективні поїздки в гори на лижі. Олександру Момоту дуже сподобався такий відпочинок. А ще він любить рух, походи, їздити на велосипеді. З сім'єю (син 3 роки, дружина) відпочиває в основному на морі. 

«Намагаюся берегти свою сім'ю, хвилююся за здоров'я близьких. Головне, що всі були здорові, а все інше можна здобути працею і вдосконаленням себе», — резюмував Олександр Момот.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна