(Не)жіноча професія: виконавчий директор агрофірми — Алла Рогова

Команда Kurkul.com за підтримки насіннєвої компанії «Лімагрейн Україна» створили спільний проєкт «Жінка в агро — до щастя». У шостому випуску розповідається про Аллу Рогову, яка є виконавчим директором ТОВ «Агровіва».

Читати також: Алла Рогова: Агрономія — моє хобі та любов усього життя

Алла Рогова закінчила Борзнянський радгосп-технікум у Чернігівській області, а потім заочно Київський аграрний університет за спеціальністю «Плодоовочівник». Жінка 25 років прожила у Києві працювала у «Київзеленбуді», а потім довелося повернутися до села і почати працювати за фахом.

Rogova_1.jpg (229 KB)

Виконавчий директор агроферми найбільшою цінністю підприємства називає його персонал, а своєю перевагою — дипломатичність і вміння розгледіти потенціал кожного та жіночу мудрість.

«Ставитись до людей керівнику потрібно дуже бережливо і дуже прискіпливо через те, що людський фактор має велике значення. Потрібно знати кожну людину, її характер, як із нею себе поводити: з кимось пожартувати, когось розпитати про сім'ю, комусь розказати анекдот, когось міцним словом приголубити. Без цього ніяк», — пояснила Алла Рогова.

Робочий день виконавчої директорки розпочинається о 8-ій годині з наради з агрономами, механіками, бухгалтерами, економістами.

«Займаюся всім: землею, орендарями, паями. Думаю про те, чи люди прийшли на роботу, чим їх в обід нагодувати, як усіх розвозити, куди вкласти спати працівників, які приїхали до нашого господарства у відрядження. Сказати, що моя посадова інструкція передбачає обмежений перелік обов'язків, я не можу. За все відповідаю, отже, про все думаю: людей, техніку», — розповіла Алла Рогова.

Наприкінці сезону в компанії звільнився агроном. Тож тепер жінка виконує і його обов'язки з обміру полів, планування сівозміни, проведення посівної озимих.

Rogova_3.jpg (241 KB)

Алла Рогова не відчуває упередженості до себе у чоловічому робочому колективі та вважає, що сільське господарство — це місце для жінки.

«У чому чоловіки кращі за нас? Я не можу про себе сказати, що чогось не вмію чи не знаю. У мене чоловічий колектив. Та навіть хлопці-трактористи кажуть, що Миколаївні (мені тобто) лапшу не навішаєш. Бо я знаю, що це за запчастина й куди її ставити, де купити і скільки вона коштує. Треба — в кабіну сяду, на дах вилізу, коли його лагодять. Я скрізь, бо мушу проконтролювати, що і як робиться. Та й взагалі, я не з тих жінок, які створені для дому та кухонних клопотів. Постійно вся в роботі, бо сільське господарство вимагає повної віддачі», — підкреслила героїня випуску.

Найкращий відпочинок для Алли Рогової на морі, під парасолькою на шезлонгу, щоб ніхто не чіпав. І бажано вимкнути телефон й інтернет. Також енергією заряджає спілкування з родиною. Героїня має вже онуків-підлітків, які в захваті від аграрної справи.

Жінка не уявляє себе в іншій сфері діяльності і пояснює, що їй до душі єднання з природою, шалений графік роботи, колектив, на який можна покластися.

«Людина щаслива в тих випадках, кажуть, коли вона з радістю йде на роботу, а з більшою радістю повертається додому. У мене це є. І моя робота – це моє задоволення», — констатує пані Алла.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна