Наталія Печена: Робота інженера-технолога — це завжди розвиток і прогрес

Перший досвід роботи Наталія Печена отримала на підприємстві «Катеринопільський комбінат хлібопродуктів», яке розташоване у її селищі Єрки. Саме тут працювали батьки Наталії, тому цей напрямок був їй знайомий. Обирала професію, яка б відповідала характеру та не була монотонною та одноманітною. 

Чи передбачає її робота темп та постійний рух — у свіжому випуску «Люди МХП».

Читати також: «Люблю роботу, яка передбачає динаміку та розвиток».

pechena_4.jpg (82 KB)

Наталія Печена в 1984 р. закінчила Одеський технологічний інститут харчових технологій ім. М. В. Ломоносова (факультет технологія зберігання та переробки зерна).

«За спеціальністю я інженер-технолог, а технології ніколи не стоять на місці — це завжди розвиток і прогрес, тому це цікаво», — наголосила Наталія Печена.

Після завершення навчання, по розподілу приїхала працювати на «Катеринопільський комбінат хлібопродуктів», де завершилося будівництво комбікормового заводу. Працювала на посаді технолога, інженера-хіміка, заступника начальника лабораторії, а з часом обійняла посаду начальника виробничо-технологічної лабораторії. Коли у 2004 р. «Катеринопільський елеватор» увійшов до складу МХП Наталія Печена вже працювала начальницею лабораторії.

Тоді підприємство швидкими темпами почало розвиватися, будувалися елеватори, котельні, проводилася реконструкція комбікормового заводу, згодом почалося будівництво оліє-пресового та оліє-екстракційного заводів. Усі спеціалісти підприємства долучалися до цього процесу, вносили свої пропозиції, бачення. 

«Не було коли нудьгувати, це була якраз робота в динамічному темпі, який мені подобається. Швидкий розвиток, постійний рух, нові цікаві задачі дають відчуття задоволеності своєю працею та її результатами. Цей темп, завдяки прогресивним баченням компанії не сповільнюється. Постійно відбуваються трансформації в різних напрямках діяльності», — поділилася Наталія Печена.

pechena_6.jpg (128 KB)

Наталія Печена пояснила, що доводиться постійно вчитися розвивати свої професійні навички та, в свою чергу, навчати персонал, який буде відповідати вимогам бізнесу. У рамках МХП для персоналу є можливість проходити різні види навчань: лекції, тренінги, семінари, внутрішні програми з ОП та професійні, а також обмінюватись досвідом між працівниками різних підприємств та лабораторій. 

«Мені подобається розвиватися та постійно пізнавати щось нове, для мене це можливість оцінити свої здібності та сформувати нові навички, які приведуть до професійного успіху, а також це можливість ухвалювати обґрунтовані рішення на базі отриманих знань. Освіта дає знання, а знання — це дійсно сила», — додала Наталія Печена.

pechena_8.jpg (80 KB)

Колектив для Наталії Печеної — це осередок професіоналів, які працьовиті та відповідальні, кожен на своєму місці. Атмосфера в колективі доброзичлива та сприяє продуктивній роботі. 

«У процесі роботи я постійно співпрацюю з керівниками інших підрозділів, головними спеціалістами підприємства та ЦО МХП. Люблю та поважаю людей кмітливих і професійних, що знають свою справу, розмовляючи з якими, відчуваєш розуміння і бажання найти можливість розв'язання питання якої складності воно б не було. Тож мені надзвичайно пощастило, бо саме з такими людьми і працюю», — зізналася Наталія.

pechena_9.jpg (85 KB)

Наразі у підрозділі працює багато розумної і старанної молоді. Колектив переважно жіночий, колеги дуже енергійні та швидко навчаються. Так відбувається постійний обмін інформацією та досвідом. 

«Особливо важливим є те, що компанія МХП стабільна в своїх цінностях, розвивається і дає можливість іти в ногу з часом і працівникам зі стажем, і перспективним та молодим співробітникам, що хочуть досягти успіху. Адже успіх компанії залежить від успіху кожного працівника», — заявила Наталія Печена.

Робочий день Наталії Печеної починається з перегляду результатів випробувань по контролю виробництв трьох заводів, відвантаження продукції та приймання сировини, які робили у нічну зміну. Наталія аналізує цю інформацію, якщо потрібно, обговорює її з керівниками заводів. Потім планові виробничі наради і далі — виконання планових завдань та розв’язання поточних питань. 

pechena_2.jpg (87 KB)

Також Наталія Печена має чудову сім'ю — чоловіка і двох дорослих дітей — доньку та сина. Зізнається, що відпочинок лише тоді, коли все добре як на роботі, так і вдома, коли збирається разом родина та можна спокійно поспілкуватися. У вільний час Наталія дивиться інформаційні програми, читає книги по психології. Любить природу, квіти, подорожувати.

«Мрію, щоб всі в сім'ї були здорові, успішні, повні енергії та сил, а також впевнені в завтрашньому дні. Хотілося б, щоб на роботі все вдавалося, для цього і надалі буду робити все, щоб бути ефективною, мати можливість розвиватися і реалізовуватися в своєму професійному напрямку. Щоб був мир в державі, розвивалися всі сфери суспільства, люди були здоровими, як фізично, так і емоційно, щоб всім комфортно жилося в нашій країні!», — резюмувала Наталія Печена.

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна