Людмила Красюк: Агро — покликання, а фотографія — хобі

Latifundist Media спільно з партнером LNZ Group 23 грудня підбили підсумки конкурсу на краще сільськогосподарське фото-2020. Переможцем у спеціальній номінації «Вибір LNZ Group» стала Людмила Красюк. AgroRobota.com.ua дізналася, що фотограф не лише робить прекрасні світлини, а і працює в агро. Тому ми зв’язалися з нею і розпитали про магію поля у кадрі.

krasuk_1.jpg (93 KB)

AgroRobota.com.ua: Розкажіть, будь ласка, як пов'язали своє життя з агро?

Людмила Красюк: У 2006 р. я закінчила Національний аграрний університет (наразі НУБіП України), факультет агрохімії. І потім пішла в аспірантуру в «Інститут землеробства НААН» у Чабанах. У 2011 р. захистила кандидатську роботу за спеціальністю «Загальне землеробство» і маю ступінь кандидат сільськогосподарських наук. Я продовжила працювати в інституті на посаді старшого наукового співробітника. Коло моїх досліджень — загальне і органічне землеробство.

Читати також: АгроАбітурієнт: Чому випускники НУБіП України затребувані на ринку праці

krasuk_6.jpg (480 KB)

AgroRobota.com.ua: То маєте за плечима багатий досвід. Як вважаєте, агро — перспективна галузь? 

Людмила Красюк: Агросектор завжди був, є і, сподіваюся, буде важливою складовою економіки нашої держави, від функціонування якої залежить продовольча безпека країни. Тому це дуже важлива і перспективна галузь.

AgroRobota.com.ua: Як давно Ви почали займатися фотографією?

Людмила Красюк: Після захисту кандидатської роботи пішла у декретну відпустку і тоді ж почала фотографувати. Перші роботи були зроблені на простий Olympus. У 2015 р. я вийшла з декрету, але своє хобі не залишила. Улюблена справа і професія переплелися. Зараз я знімаю дітей. Тематика моїх робіт — агро, сільське господарство.

krasuk_2.jpg (67 KB)

AgroRobota.com.ua: Чому саме такий вибір?

Людмила Красюк: Мені подобається працювати з дітьми. Я сама шукаю цікаві обличчя і пропоную теми. Наприклад, коли вперше побачила дівчинку, яка зображена на фото, що принесло перемогу у конкурсі, то одразу виникла ідея зробити фото у осінню пору. Під час цієї фотосесії вдалося зробити понад 20 вдалих кадрів.

AgroRobota.com.ua: Яку назву дали цій роботі?

Людмила Красюк: Над цим ще слід подумати. Треба, щоб назва передавала глибокий зміст роботи. На фото дівчинка тримає в руках кукурудзу, вирощену із зернини, дивиться на небо і дякує за погоду, дощі, сонце і за те, що матінка-природа дала такий урожай.

krasuk_3.jpg (262 KB)

AgroRobota.com.ua: Ваші фотографії отримували інші нагороди чи відзнаки?

Людмила Красюк: Для мене перемога й у цьому конкурсі стала несподіванкою. Про конкурс дізналася з Facebook, відправила декілька фотографій і навіть забула про них. Адже на той час було багато роботи, готувала звіти, а ввечері працювала над новорічними фотопроектами. Про перемогу дізналася з тієї ж соцмережі. Це було дуже приємно і несподівано. Свої роботи відправляю на конкурси дуже мало, бо бракує часу. Важко поєднувати хобі й основну роботу.

AgroRobota.com.ua: Ваші роботи тим чи іншим чином пов'язані з сільськогосподарською тематикою. Чому саме так? Це якась магія агро?

Людмила Красюк: Я багато їжджу, роздивляюся поля і так з'являються ідеї для фото. На моїй малій батьківщині в Прилуках дуже красиво цвіте люпин і ріпак. А ще виходять красиві фото на фоні чорної ріллі після збирання врожаю. 

krasuk_5.jpg (131 KB)

AgroRobota.com.ua: Які фотосесії хочете зробити найближчим часом?

Людмила Красюк: У мене є цікавий задум зробити не фотозйомку, а фотоісторію. Хочу показати відбір проб ґрунту для аналізу: як починається цей процес і що отримаємо в результаті. Все обладнання у нас є на роботі. А моделлю стане хлопчик.

AgroRobota.com.ua: Ми обов’язково будемо чекати! Дякуємо за цікаву бесіду!

Нові вакансії

Harveast, Бишів
Договірна
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ПП "Західний Буг", Ходорів
35 000 грн
ТОВ "Полісся-Гарант", Рівне (Рівненська обл)
Договірна