Карлівський машинобудівний завод розширить штат на 100 чоловік

На «Карлівському машинобудівному заводі» планують розширити штат мінімум на 100 осіб. Це необхідно для організації тризмінної роботи на новому устаткуванні.

Про це йдеться у матеріалі Elevatorist.com «Как перевезти машиностроительный завод в другой город — опыт KMZ Industries».

Після об'єднання KMZ Industries та елеваторного напрямку «Варіант Агро Буд» виробничі майданчики обох заводів зливаються. Верстати для виготовлення елеваторного обладнання з Харкова переїжджають на «Карлівський машинобудівний завод».

«Ми розширюємо обсяг виробництва майже вдвічі. Тому нам потрібні фахівці практично всіх напрямків: від робочих спеціальностей до юристів та економістів. Але зараз насамперед потрібні оператори верстатів з ЧПУ, токарі, інженери для керівництва виробничими та технологічними процесами, кранівники, обслуговуючий верстат персонал, водії, які підвозитимуть заготовки, ремонтники — і це стартовий невеликий перелік», — перераховує генеральний директор KMZ Industries Валерія Калашник.

Найзатребуваніші працівники — це токарі та зварювальники. Їхні зарплати на заводі наздогнали польські, але дефіцит робітників цих спеціальностей все одно існує. Тому питання вирішують як гідною оплатою праці, так і автоматизацією виробництва.

«З одного боку зарплата таких фахівців на рівні стандартних для Польщі чи Чехії 700–800$. А з іншого ми купуємо автоматичні верстати. Наприклад, токарно-фрезерний верстат SMEC із системою ЧПУ Siemens замінює 7 токарів. Верстатами з ЧПУ управляє 1 оператор за зміну. Якщо працюють 2 таких верстати, вони замінюють 14 токарів на 14 верстатах. По суті, такий автоматизований високоточний верстат — це просто гаджет, великий заводський супергаджет. Оператору потрібно лише проконтролювати параметри заготівлі, вибрати правильну програму для її обробки та на виході перевірити якість деталі. Це набагато простіше та швидше, ніж створювати деталь вручну», — пояснив генеральний директор розвитку KMZ Industries Борис Рибачук.

KMZ Industries націлена на залучення молоді до заводу. Компанія активно співпрацює з Карлівським ПТУ №50. Керівництво училища цікавиться, які саме робітничі спеціальності зараз найбільш затребувані. А випускники приходять працювати на завод, де отримують необхідний досвід та виробничу практику. Нещодавно підписали договір про співпрацю із Полтавським політехнічним коледжем НТУ «Харківський політехнічний інститут». Сьогодні виробнича практика на реальних потужностях заводу обов'язкова частина навчання та підготовки майбутніх спеціалістів.

«Молодь, яка любить нові технології, знаходить себе на нашому виробництві. Набирається досвіду, освоює високотехнологічні верстати. Звичайно, якась частина потім йде з заводу, але більшість все ж таки залишається працювати на виробництві», — наголосила Валерія Калашник.

На заводі постійно проводяться роботи з підвищення безпеки та покращення умов праці. Наприклад, успішно реалізовано проєкт для кранівників (часто це жінки): проведено автоматизацію кранів, щоб ними можна було керувати за допомогою джойстиків, без необхідності оператору підійматися в кабіну.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна