Карантин вихідного дня може позбавити велику кількість аграріїв заробітків — думка

Обмеження під час карантину вихідного дня безпосередньо вплинуть на об'єми збуту та виробництва продукції. Про це йдеться у матеріалі «Стомлені карантином — чим для фермера обернеться карантин вихідного дня» на Kurkul.com.

«Понад 80% виробництва вітчизняних овочів і фруктів сконцентровано у дрібних виробників. Цей сезон був досить складним для фермерів, через низькі ціни і складні кліматичні умови. Таке рішення уряду може позбавити велику кількість аграріїв заробітків», — наголосив головний редактор Kurkul.com Микола Сирота.  

Самі ж аграрії заявляють, що фермери повинні мати можливість продати продукцію, а якщо ринки та заклади харчування не будуть працювати, то удар «по кишені» гарантований. 

«Фермери звичайно постраждають, оскільки саме у вихідні дні люди зазвичай купують продукти як на ринках, так і на фермерських ярмарках та інших торгових майданчиках. Це стосується всіх типів продукції, які виготовляють фермерські господарства. Якщо не буде можливості продати товар на вихідних, агровиробники значно скоротять свої прибутки», — розповіла заступниця голови правління в ГС «Вівчарство та козівництво України» Наталя Якименко.

Нові вакансії

CULTIVARIY, Київ
27 000 грн
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна
ТОВ "Агрофірма "Іванків", Іванків
Договірна